ERDON Országos hírek

2008.12.20. 11:19

Kötő mandátuma megsemmisítve

<p>Érvénytelenítette Kötő József mandátumát a bukaresti Itélőtábla. A testület péntek délutáni döntésében részben megalapozottnak találta Benedek Imre, marosvásárhelyi szívgyógyász, RMDSZ képviselőjelöltnek óvását. Elutasította azonban a panaszos azon kérését, hogy a szabadon maradt mandátum őt illesse meg. A határozat ellen öt napon belül lehet óvást emelni.</p>

Az Itélőtábla döntése alig egy nappal azt követően született, hogy a képviselőház mandátumigazoló bizottsága nem talált kifogást Kötő mandátumszerzésében. Az új alsóházi tagok egyébként pénteken, alig pár órával a döntéshozatal előtt le is tették esküjüket. Benedek Imre nyilatkozata szerint örömmel tölti el, hogy a hibás mandátum odaítélést érvénytelenítette a bíróság. „Bizonyított, hogy kifogásaim megalapozottak” – magyarázta, egyelőre azonban nem döntött arról, hogy megfellebbezi-e a számára kedvezőtlen határozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!