ERDON Országos hírek

2014.01.20. 17:45

Kényszerleszállást hajtott végre Kolozs megyében egy kisrepülőgép

Hegyes-erdős vidéken kényszerleszállást hajtott végre hétfőn délután egy kisrepülőgép, amely egy szervátültetésre készülő orvoscsoportot szállított Bukarestből Nagyváradra.

Hegyes-erdős vidéken kényszerleszállást hajtott végre hétfőn délután egy kisrepülőgép, amely egy szervátültetésre készülő orvoscsoportot szállított Bukarestből Nagyváradra.

A Kolozs megyei Jósikafalva (Beliş) területén landolt repülő utasai és a pilóta a hírtelevíziók szerint nincs életveszélyben. A hatóságokat az egyik orvos riasztotta, aki azt is közölte, hogy elsősegélyt nyújt társainak. A baleset egy erdős területen történt a bélesi víztározó közelében. A katasztrófavédelem több egysége is a helyszínre indult. A Realitatea hírtelevízió azt jelentette, hogy a rossz légköri viszonyok miatt a mentőhelikopternek vissza kellett fordulnia Marosvásárhelyre.

A csoport tagjai szervdonor-ügyben tartottak Váradra: egy elhunyt nő szerveit akarták kiműteni. A légi baleset Scărişoara és Beliş települések között történt. Egy BN2 jelzésű gépről van szó, amelynek fedélzetén heten tartózkodtak. Köztük volt egy belényesi orvos, Sorin Ianceu is. Senki nem halt meg a balesetben, viszont mindannyian megsérültek, különböző töréseket, zúzódásokat szenvedtek. Kezdetben nehéz volt megállapítani, hol történt az eset, a Kolozs megyei légi irányítás eleinte csak azt érzékelte, hogy eltűnt a gép a radarokról. Az 112-t a gépen utazott egyik orvos hívta, a többiek bent rekedtek a roncsban. Ami a szervkivételt illeti, az mégis megtörtént hétfőn, a váradi kórházba két új szakértői csoport érkezett e célból, Kolozsvárról és Bukarestből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!