ERDON Országos hírek

2017.08.10. 13:36

Hat nyugati megyében pénteken is érvényben marad a másodfokú hőségriasztás, 24 megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Meghosszabbította az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország hat nyugati megyéjére kiadott másodfokú hőségriasztást.

Meghosszabbította az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország hat nyugati megyéjére kiadott másodfokú hőségriasztást.

A narancssárga figyelmeztetés pénteken is érvényben lesz Temes, Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Dolj és Mehedinţi megyében, ahol a nappali csúcshőmérséklet eléri a 37-38, helyenként akár a 39 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató pedig meghaladja a kritikus 80-as szintet.

Erdély nagy részére, Máramarosra, a Körösök vidékére, illetve Olténia, Muntenia és Moldva egy részére elsőfokú hőségriasztást adott ki péntekre az ANM, az érintett 24 megyében 35-37 Celsius-fok körüli nappali csúcsértékek várhatók.

A szakemberek ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy az ország nyugati és délnyugati részén, illetve a hegyvidéki térségekben szombat délutántól nő a légköri instabilitás, emiatt felhőszakadásra, villámlásra, viharos erejű szélre és jégesőre is számítani lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!