ERDON Országos hírek

2017.06.26. 16:47

Dragnea: semmiféle jelét nem láttam annak, hogy Mihai Tudose kettős irányítás alatt állna

Az elmúlt években semmiféle jelét nem látta annak, hogy a miniszterelnöki tisztségre jelölt Mihai Tudose "kettős irányítás alatt állna", azaz hogy a Román Hírszerző Szolgálatnak is dolgozna - nyilatkozta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea.

Az elmúlt években semmiféle jelét nem látta annak, hogy a miniszterelnöki tisztségre jelölt Mihai Tudose "kettős irányítás alatt állna", azaz hogy a Román Hírszerző Szolgálatnak is dolgozna - nyilatkozta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea."Számos feszült pillanat volt a párton belül az elmúlt években, de sem én, sem a kollégáim nem vettük észre, hogy a fontos döntések meghozatalakor egy kicsit is megingott volna" - mondta Liviu Dragnea.

A pártelnök hozzátette, amikor miniszterelnök-helyettes volt, "szorosan együtt dolgozott" Mihai Tudoséval az akkori kormányban, és észrevette volna, ha a kormányon és a párton kívül "máshonnan is irányítják".

"Meggyőződésem, hogy nem áll kettős irányítás alatt, és úgy tűnik, hogy - azon a négy kollégán kívül, akiknek a szavazatát tiszteletben tartom - az országos végrehajtó bizottság többi tagja is ezen a véleményen van" - mondta Dragnea.

A PSD országos végrehajtó bizottságának ülését követően azt is megkérdezte a sajtó Liviu Dragneától, hogy szerinte Mihai Tudose megfelel-e a Klaus Iohannis államfő által támasztott erkölcsi és feddhetetlenségi kritériumoknak, tekintettel arra, hogy plagizálással vádolták.

"Nem vagyok a doktori dolgozatok szakértője, de emlékszem, hogy Victor Pontát is plagizálással vádolták, mégis nagyon jó miniszterelnök volt. Mihai Tudose inkább amellett döntött, hogy nem viszi a bíróságra az ügyet. Ő nem azért doktorált, hogy nagyobb jövedelemre tegyen szert. Az adott körülmények között jobbnak látta, hogy a törvénynek megfelelően kérvényezze a doktori cím visszavonását" - fogalmazott Dragnea.

A pártelnök azt is elmondta, amennyiben Klaus Iohannis államfő még a hétfői nap folyamán bejelenti, hogy Mihai Tudosét bízza meg kormányalakítással, a parlament már csütörtökön tisztségbe iktathatja az új kabinetet, és az új miniszterek még aznap este letehetik a hivatali esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!