ERDON Országos hírek

2012.11.18. 15:16

Délvidéki Szolidaritás Napja

A Szerbiában élő magyarság jogainak védelmében és azok kivívása érdekében, erdélyi európai parlamenti képviseletünk és az Emberi Méltóság Tanácsa, délvidéki magyar közösségünk vezető politikai képviselőinek, köztük a Vajdasági Magyar Szövetségnek az együttműködésével, 2012. november 25-én, Nagyváradon megrendezi a Délvidéki Szolidaritás Napját.

A Szerbiában élő magyarság jogainak védelmében és azok kivívása érdekében, erdélyi európai parlamenti képviseletünk és az Emberi Méltóság Tanácsa, délvidéki magyar közösségünk vezető politikai képviselőinek, köztük a Vajdasági Magyar Szövetségnek az együttműködésével, 2012. november 25-én, Nagyváradon megrendezi a Délvidéki Szolidaritás Napját. Ennek célja a délvidéki magyarság emberi és kisebbségi, anyanyelvi és oktatási jogai mellett való kiállás – nem utolsó sorban pedig a méltánytalanul súlyos börtönbüntetésre ítélt „Temerini fiúk” ügyének felpártolása.

Bízunk abban, hogy Tomislav Nikolić szerb államfő – az Áder János államelnökkel való legutóbbi megegyezés szellemében – a börtönben sínylődő magyar ifjak kegyelmi kérését kedvező módon fogja elbírálni.

A felvidéki magyarsággal szolidaritást vállaló, tavaszi rendezvényünkhöz hasonló eseményre a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközség templomában, 10 órai kezdettel fog sor kerülni, melyre ezúton is meghívjuk mindazokat, akik szívükön viselik az emberi és nemzeti méltóság egyetemes ügyét.

Nagyvárad, 2012. november 18.

Tőkés László erdélyi EP-képviselő, előző királyhágómelléki püspök

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!