ERDON Országos hírek

2008.04.01. 17:05

Az MPP-t komolyan kell venni

<p>Az RMDSZ elnöke, Markó Béla szerint a Magyar Polgári Pártot, mint minden a szövetségen kívüli csoportosulást komolyan kell venni, hiszen ezek mögött a szavazók elégedetlensége húzódik meg az RMDSZ politikájával szemben, és ezeket meg kell érteni és ki kell javítani.</p>

A pártelnök szerint annak ellenére, hogy az MPP eddig nem állt elő sem saját progammal, sem saját pártlistával mégis az RMDSZ riválisa akar lenni a helyhatósági választásokon, nem szabad figyelmen kívül hagyni. „Sajnálom, hogy az MPP nem akart részt venni az előválasztásokon. Mi javasoltuk pártvezetésüknek ezt a dolgot, de elutasítottak minket.”

Egy fél lépés…

Markó elmondta, hogy az RMDSZ célkitűzése ugyanolyan eredményt elérni mint 2004-ben. „Ehhez azonban az kell, hogy megértsük azokat az okokat, melyek a 2007 évi EP-választások gyenge eredményéhez vezettek, hogy ezeket korrigálhassuk és olyan intézkedéseket hozzunk, melyek azokat is meggyőzzék arról, hogy érdemes bízniuk a politikánkban, akik nem az RMDSZ-re szavaztak.” Markó Béla hozzátette, hogy a megyei tanácselnökök közvetlen megválasztása olyan törvényi újítás, ami nagyobb súlyt és jelentőséget fog adni ennek a tisztségnek. – Ez egy fél lépés a decentralizáció felé, de nem elég, mert mi úgy gondoljuk, hogy a megyei tanácselnököknek további hatásköröket kell adni ahhoz, hogy önálló enitássá válhassanak – fogalmazott Markó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!