A román nagykövet szexbotránya

Románia – Adrian Cioroianu külügyminiszter bejelentette, hogy magyarázatadás céljából hétfőre hazarendelte Manuela Vulpet, Románia mexikói nagykövetasszonyát, akinek e-mailben küldött és kapott több tucat szerelmes levelét egy „jóakarója” valamiként lelopta a szerverről, és felrakta egy internetes honlapra.

A jóakaró pedig Laurentiu Fulga, a román diaszpóra jó ismerője, aki a www.spiritofromania.com oldalon népszerűsíti Vulpe kalandjait. A pikáns részletektől sem mentes levelekből kiderül, hogy a nagykövetasszony élénk szerelmi életet élt korábban Ausztráliában és most Mexikóban is. Egy ausztrál férfitól rendszeresen kapott anyagi támogatást, miközben az egyik levél tanúsága szerint Teodor Baconschi, Románia várható párizsi nagykövete is „megvolt” egy jacuzzi-parti keretében.

Fulga úgy tudja, Manuela Vulpe elcsavarta Irán ausztráliai nagykövetének a fejét is, mert annak felesége egyszer berontott a román diplomata rezidenciájára, és hatalmas patáliát csapva betört néhány ablakot is, hogy nyomatékot adjon felháborodásának. A honlap szerint valamelyik titkosszolgálat lepte meg a megcsalt feleséget néhány inkrimináló fotóval.

Mint a szappanoperákban…

A forróvérű Manuela Vulpe ügyei Bukarestig is elnyúlnak, mert egy e-mailben mexikói kikapcsolódásra hívta Dorin Mariant, a kancelláriaminisztérium vezetőjét, akitől azt kérte cserébe, intézzen el a fiának egy állami protokoll-lakást a román fővárosban. Vulpe egyébként öt évig volt nagykövet Ausztráliában, és az ominózus honlap tanúsága szerint több, dél-amerikai szappanoperákra emlékeztető szerelmi kaland szövevénye övezte munkáját.Reigl Judit alkotásaiért fizették a legtöbbet 2008 és 2019 között
Az aukciós eladások alapján az élő magyar művészek rangsorában a festőművész 871,7 millió forintos bevétellel került az élre.
Állítólagos koronavírus elleni termékek netes árusítását vizsgálták
A GVH a járványra tekintettel átfésülte a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat.
Sztárséfek otthoni konyháikból tanítják főzni a franciákat
Mivel éttermeik zárva vannak, a sztárok a házi koszt örömeivel igyekeznek felvidítani a járvány miatt otthonaikba kényszerült embereket.
A szükségállapot alatt nem kötelező az egészségügyi kártyák használata
A szükségállapot ideje alatt nem kötelező az egészségügyi kártyák használata – jelentette be a hétfői kormányülést követően Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.
Jószolgálati nagykövetként segíti a maszkok készítését Lévai Anikó
A maszkok készítésén túl alapanyagok adományozásával és szabásmintákkal.