A román nagykövet szexbotránya

Románia – Adrian Cioroianu külügyminiszter bejelentette, hogy magyarázatadás céljából hétfőre hazarendelte Manuela Vulpet, Románia mexikói nagykövetasszonyát, akinek e-mailben küldött és kapott több tucat szerelmes levelét egy „jóakarója” valamiként lelopta a szerverről, és felrakta egy internetes honlapra.

A jóakaró pedig Laurentiu Fulga, a román diaszpóra jó ismerője, aki a www.spiritofromania.com oldalon népszerűsíti Vulpe kalandjait. A pikáns részletektől sem mentes levelekből kiderül, hogy a nagykövetasszony élénk szerelmi életet élt korábban Ausztráliában és most Mexikóban is. Egy ausztrál férfitól rendszeresen kapott anyagi támogatást, miközben az egyik levél tanúsága szerint Teodor Baconschi, Románia várható párizsi nagykövete is „megvolt” egy jacuzzi-parti keretében.

Fulga úgy tudja, Manuela Vulpe elcsavarta Irán ausztráliai nagykövetének a fejét is, mert annak felesége egyszer berontott a román diplomata rezidenciájára, és hatalmas patáliát csapva betört néhány ablakot is, hogy nyomatékot adjon felháborodásának. A honlap szerint valamelyik titkosszolgálat lepte meg a megcsalt feleséget néhány inkrimináló fotóval.

Mint a szappanoperákban…

A forróvérű Manuela Vulpe ügyei Bukarestig is elnyúlnak, mert egy e-mailben mexikói kikapcsolódásra hívta Dorin Mariant, a kancelláriaminisztérium vezetőjét, akitől azt kérte cserébe, intézzen el a fiának egy állami protokoll-lakást a román fővárosban. Vulpe egyébként öt évig volt nagykövet Ausztráliában, és az ominózus honlap tanúsága szerint több, dél-amerikai szappanoperákra emlékeztető szerelmi kaland szövevénye övezte munkáját.A minőségi pálinkakészítésről Székelyhídon
Amint azt már lapunkban előre beharangoztuk, február 22-én Pálinkatúra elnevezéssel szakmai találkozót szervezett a székelyhídi székhelyű Érmelléki Pálinkakultúra Egyesület.
Trianoni emlékfát ültetett a Nemzeti Színház
Az akciót Wass Albert Tizenhárom almafa című műve, illetve az abból készül színházi darab ihlette.
El Clásicóval zárul a hétvégi spanyol forduló
Az éllovas Barcelona kétpontos előnnyel utazik Madridba.
Zenetanulásra, muzsikálásra ösztönöz a programsorozat
Eddig több mint 90 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket.
Lemondták Plácido Domingo két fellépését a zaklatási botrány miatt
Május 14-én lépett volna színpadra a Teatro de la Zarzulában.