ERDON Országos hírek

2010.03.16. 07:59

A decentralizáció továbbra is prioritás!

<p>A decentralizáció mint a kormányprogram része, továbbra is fontos célkitűzése az Egészségügyi Minisztériumnak és Romániának – nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter a Mediafax hírügynökségnek, a Sanitas szakszervezet azon felvetésére reagálva, hogy halassza el a decentralizációt.</p>

A miniszter hangsúlyozta: a decentralizáció folyamatáról egyeztetett a Sanitas képviselőivel, a szakszervezet végrehajtó bürójának ülésén.

„A szakszervezetekkel való találkozáson senkinek nem volt ellenvetése a központosítás lebontásával kapcsolatban, pedig akkor is elmondtam, hogy a decentralizáció pillanatnyilag az egyik eszköze a kórházak hatékony működtetésének. Továbbra is fenntartom: bárki legyen is az egészségügyi miniszter, nem tudja hatékonyan ellátni több mint 430 kórház felügyeletét” – nyilatkozta Cseke Attilaegészségügyi miniszter, hangsúlyozva, hogy ezentúl is nyitott a párbeszédre a szakszervezetekkel az egészségügyet érintő kérdésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!