ERDON Országos hírek

2018.04.05. 12:52

A Beszterce folyóba borult egy kisbusz

A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a  kisbusz, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant.

A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a  kisbusz, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant.

A tragédia Viişoara településen történt, a hatóságok vörös beavatkozási tervet léptettek érvénybe. Neamţ megye prefektusa, Daniela Soroceanu szerint a balesetet az okozta, hogy kiesett a kisbusz bal hátsó kereke.

,,A baleset után egy személynek sikerült kimásznia a vízből. Tudatánál volt és kórházba szállították. Ahhoz, hogy a mederben dolgozhassanak, a Hidroelectrica vállalat közreműködésére volt szükség, hogy leállítsák a vizet a térségben. Reggel 7 óráig a gépjárműben rekedt kilenc személy közül hetet mentettek ki, azonban az újraélesztési kísérletek ellenére mindannyiukat halottnak nyilvánították" - mutatott rá a katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye.

A helyszínre több tűzoltóautó, SMURD mentőkocsi, mentőcsónak érkezett, de egy búvárcsapatot is kivezényeltek. ,,Két áldozatot továbbra is mentőcsónakokkal keresnek a búvárok" - nyilatkozta Rotaru. A rendőrök szerint a Beszterce folyóba zuhant járműben 17 és 45 év közötti személyek utaztak.

A szóvivő szerint a kisbusz nem volt alkalmas személyszállításra, csupán rögtönzött padok voltak beszerelve a csomagtérbe. A gépjárművel favágókat szállítottak Aradról Săvineşti községbe. A gépjármű tulajdonosa egy 25 éves fiatal, a kisbusz sofőrje volt, aki szintén elhunyt a baleset során.

A baleset után néhány órával a Neamţ megyei tűzoltók befejezték a Beszterce folyóban eltűnt két személy keresését, az idézett forrás szerint a két eltűnt férfi holttestét 9 óra körül találták meg a mentőcsónakos egységek. A balesetben elhunyt személyek száma így kilencre emelkedett.

Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnügyi eljárást indított az ügyészség a Neamţ megyei baleset kapcsán. Az ügyben a Piatra Neamţ-i ügyészség folytatja a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!