ERDON Országos hírek

2018.05.09. 13:31

V. Dăncilă: ,,Isten éltessen, Európa!"

Románia az Európai Unió megerősítéséért dolgozik - jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő, az Európa-napja alkalmából küldött üzenetében.

Románia az Európai Unió megerősítéséért dolgozik - jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő, az Európa-napja alkalmából küldött üzenetében.

,,Ma ünnepeljük Európa-napját, amely egy olyan projektnek állít emléket, amely az együttműködés, a szolidaritás példaképe. (...) Ez jó alakalom az elért eredmények számbavételére, de arra is, hogy emlékezzünk a Robert Schuman francia külügyminiszter által néhány ország együttműködése céljából megfogalmazott elvekre, amely ma 500 millió európai állampolgárt egyesít. Ma valamennyien élvezzük az európai állampolgárságból származó előnyöket" - fogalmaz a miniszterelnök a kormány által küldött közlemény szerint.

Dăncilă kifejtette: Románia magáévá tette az európai elveket, megerősítette demokratikus kötődéseit, modernizálta a társadalmát és gazdaságát, és a román állampolgárok mindenben azonosulnak az európai értékekkel.

,,...Románia továbbra is bízik az európai projektben és az unió fejlesztésén és megerősítésén munkálkodik. Isten éltessen, Európa!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!