Erdon - Nemzetkozi

2012.03.19. 13:33

Sziget bemutatja: Irie Maffia szülinapi koncert

Magyar zenekarokkal folytatódik a Sziget jubileumi koncertsorozata az A38 Hajón. Ezúttal az Irie Maffia 7. születésnapját ünnepeljük együtt a 20. Szigetet várva március 23-án, amikor a Beat Dis is színpadra lép.

Magyar zenekarokkal folytatódik a Sziget jubileumi koncertsorozata az A38 Hajón. Ezúttal az Irie Maffia 7. születésnapját ünnepeljük együtt a 20. Szigetet várva március 23-án, amikor a Beat Dis is színpadra lép.

 

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: a ghánai-magyar énekesnő Sena, a legeredetibb jamaikai ragga hanggal megáldott MC Columbo, és a reppsztár-családapa, MC Busa licitálnak egymásra szövegeikkel. A tizenegytagú zenekar vezetője a harsonás Élő Márton (Dermot), aki közösen Horváth Gáspárral (Jumo Daddy), a zenekar másik alapítójával a zeneszerzésért is felel.

2008 augusztusában az index.hu mint a Sziget fesztivál legjobb koncertjéről írt az Irie Maffia bulijáról. 2009-ben pedig már a jól megérdemelt nagyszínpados fellépések is beértek, ötezer fős rajongótábor tombolt a Balaton Sound nagyszínpadánál a Maffiára.

A hazai zenében mindig öröm felfedezni egy-egy új színt, s főképp boldogság olyan zenekart látni, amely saját útját járja, koncerten, próbateremben vagy éppen lemezkészítés közben. A Beat Dis ilyen csapat. Nevezték már őket a hazai Massiv Attack-nek, énekesnőit hasonlították a Morcheeba előadóihoz, hangszerelését a Roots-hoz, az énekes-komponista Csigó Tamást pedig Trickyhez. Ezek a hasonlatok azonban meglehetősen sántítanak, főképp, ha meghallgatjuk vadonatúj lemezüket, mely a Keep Still címet viseli, s amelyen végképp bebizonyosodik, hogy a Beat Dis egyedülálló és enyhén szólva is behatárolhatatlan zenei élményt nyújt.

 

Kezdés 21. órakor Jegyár: 2.800.- Ft, Elővételben: 2.400.- Ft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!