Erdon Nemzetkozi Sport

2018.06.17. 18:37

Vb-2018 - A szerbek Kolarov szabadrúgásgóljával legyőzték Costa Ricát

Budapest/Szamara - Szerbia 1-0-ra legyőzte vasárnap Costa Ricát Szamarában, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

Budapest/Szamara - Szerbia 1-0-ra legyőzte vasárnap Costa Ricát Szamarában, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

Eredmény:

E csoport, 1. forduló:

Szerbia-Costa Rica 1-0 (0-0)

Szamara, 40 170 néző, v.: Malang Diedhiou (szenegáli)

gólszerző: Kolarov (56.)

sárga lap: Ivanovic (59.), Prijovic (98.), illetve Calvo (22.), Guzmán (56.)

Szerbia:

Vladimir Stojkovic - Aleksandar Kolarov, Dusko Tosic, Nikola Milenkovic, Branislav Ivanovic - Luka Milivojevic, Nemanja Matic - Adem Ljajic (Filip Kostic, 70.), Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic (Antonio Rukavina, 83.) - Aleksandar Mitrovic (Aleksandar Prijovic, 90.)

Costa Rica:

Keylor Navas - Francisco Calvo, Óscar Duarte, Giancarlo González, Johnny Acosta, Cristian Gamboa - Bryan Ruiz, Celso Borges, David Guzmán (Daniel Colindres, 73.), Johan Venegas (Christian Bolanos, 60.) - Marco Urena (Joel Campbell, 67.)

II. félidő:

56. perc: a szerb csapatkapitány, Aleksandar Kolarov kissé jobbról, 22 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda védhetetlenül vágódott a kapu rövid felső sarkába (1-0).

Branislav Ivanovic, a Zenit hátvédje 104. alkalommal lépett pályára a szerb válogatottban, így Dejan Stankovicot megelőzve hazája örökrangsorának élére állt. Csapata remek iramban, lendületes játékkal kezdte a mérkőzést, ennek köszönhetően kidolgozott néhány ígéretes helyzetet, de a befejezések pontatlannal bizonyultak, illetve a Real Madrid kapusa, Keylor Navas nagyszerűen védett.

Az első félidőben a közép-amerikai együttes többször próbálkozott kapura lövéssel, viszont a szerbek kísérletei veszélyesebbek voltak, gól azonban egyikből sem született.

A második félidő Aleksandar Mitrovic ziccerével kezdődött, amit Navas szintén hárított, de Kolarov szabadrúgásánál már nem volt esélye.

A folytatásban Costa Rica a hátránya ellenére sem tudott változtatni a játék képén, kevés lehetősége volt az egyenlítésre, és azokkal sem tudott élni. Szerbia újabb helyzeteket alakított ki, az eredmény azonban már nem változott.

- MTI -


[related-post post_id="3894609"]

[related-post post_id="3894517"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!