ERDON Music

2008.12.01. 13:12

Rekordbevétel Madonna koncertkörútján

<p>Rekordot döntött Madonna Sticky and Sweet (Ragacsos és édes) névre keresztelt turnéja: a koncertkörút várhatóan akkora bevétellel zár majd, amekkorát eddig nem tudott szólóelőadó elérni - jelentette hétfőn a BBC. A december közepén záruló turnéra az előzetes számítások szerint 282 millió dollárért adnak el jegyeket.</p>

A körút producere, a Live Nation által nyilvánosságra hozott eddigi adatok szerint összesen 550 ezer belépő kelt el Madonna 28 koncertjére az Egyesült Államokban, ami nem kevesebb, mint 91,5 millió dolláros (19 milliárd forint) bevételt jelentett.

Ha ehhez hozzászámolják a turné európai szakaszában eladott jegyeket, akkor az eddigi 207,5 millió dolláros (43 milliárd forint) bevétel máris megdöntötte a szintén Madonna által felállított korábbi rekordot. A sztár ugyanis a 2006-os, Confessions Tour nevű koncertsorozatát 193,7 millió dolláros (40 milliárd forint) bevétellel zárta.

Az idei turnénak ráadásul még hátravan a dél-amerikai felvonása, amely szombaton kezdődött meg Mexikóvárosban. Az idén ötvenéves sztár a brazíliai Sao Paolóban zárja majd a fellépéssorozatot, amellyel legújabb albumát, a Hard Candy-t (Keménycukorka) népszerűsíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!