ERDON Music

2008.03.05. 15:08

A Sex Pistols is jön a Szigetre

<p>Biztossá vált, hogy az idei Szigeten fellép a legendás Sex Pistols együttes, amely először ad koncertet Magyarországon; mostanra igent mondott a szervezőknek a Kaiser Chiefs, Róisín Murphy, valamint Lauren Harris is - közölte Veto Viktória, a fesztivál sajtófonöke szerdán az MTI-vel.</p>

A hetvenes évek legendás brit zenekarát, a Sex Pistols-t sokan tartják minden idők legnagyobb hatású punkegyüttesének. A Pistols rövid fennállása során mindössze egy nagylemezt adott ki (Never Mind the Bollocks, Here s the Sex Pistols), de nem ritkán botrányba fulladó koncertjeivel, újszerű stílusával és számaival szinte sokkolta a brit könnyűzenei életet. A zenekar a kilencvenes években állt össze újra, és - noha  a basszusgitáros, Glen Matlock két éve már a Sziget vendége volt - Magyarországon augusztusban lépnek fel először együtt - hangsúlyozta közleményében Veto Viktória.

Mint írta, a Kaiser Chiefs 2004-es bemutatkozó albumának (Employment) megjelenése óta az egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott brit gitárzenekara. A leeds-i együttesről - mely nevét furcsa módon egy dél-afrikai futballcsapattól kölcsönözte - úgy tartják, a szigetország legjobb beat/pop-hagyományainak örököse. Öt éve a Moloko énekeseként már járt a Szigeten az ír származású Róisín Murphy. Az azóta már szólókarrierjét építő énekesnő azóta is a nemzetközi popzenei élet egyik legkedveltebb előadója, augusztusban a nagyszínpadon találkozhatnak vele hazai rajongói. Valódi különlegességnek ígérkezik, hogy az Iron Maiden nulladik napi koncertjét a banda basszusgitáros-fonökének, Steve Harris-nek a lánya, Lauren Harris és zenekara vezeti fel. Lauren karrierje nemrég indult, de annál ígéretesebb: noha kezdetben titokban tartotta, ki is édesapja, együttesével már végigjárta a legnevesebb fesztiválokat - említette érdekességként a Sziget sajtófőnöke.

Az idei fesztiválra már kaphatóak a napijegyek és a bérletek, május 15-ig a tavalyi elővételes áron.

 

(forrás: MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!