ERDON Helyi sport hírek

2011.05.21. 07:57

Tisztelgés a kiesők előtt

<p>Tét nélküli bajnoki mérkőzésen hat góllal kapott ki Nagybányán a vendéglátó Minaurtól a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata</p>

Bár a mérkőzés előtti nyilatkozatok arról szóltak, hogy a Szatmárnémeti VSK mindent beleadva, legyőzi Nagybányán a már biztos kieső házigazda Minaur férfi kézilabdacsapatát, a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége túlságosan becsülte a nagy múltú együttest, és ajándékba adta két pontot, amely már nem oszt és nem szoroz semmit a Nemzeti Liga táblázatának végeredményén. A máramarosiak szépen akartak búcsúzni a hazai közönségtől és az élvonaltól, ahol megszakítás nélkül töltötték el az elmúlt 39 évet. A VSK nem akarta elrontani az ünnepüket, és gyakorlatilag csak az első félidőben mutattak némi ellenállást, utána félreálltak.

A bizonyítani akaró hazai együttes hatalmas lendülettel kezdte a meccset, és az első öt perc után már 4–1–re vezetett. Bár tíz perccel később VSK–vezetést mutatott az eredményjelző (5–6), ezután fej–fej mellett haladt a két csapat, és 14–14–es állásnál mentek pihenőre. Fordulás után a VSK már felvette a „vakációs tempót”. Bár a 39. percben még mindig csak egyel vezetett a Minaur (19–18), hét perccel később már öt volt a máramarosaik előnye (24–19). A szatmáriak nem tudtak (vagy nem akartak?) felzárkózni, végül a nagybányai együttes (amelyet februárban 35–18–ra vert a VSK) hat góllal nyert az évadzáró mérkőzésen.

A Palkó, Istrate legénységének szerdán egy mérkőzést még le kell játszani: Drobeta Turnu–Severinen rendezik a Román Kupa viadalait, amelyen a VSK első alkalommal vesz részt. A Nemzeti Liga táblázatának 8. helyén záró szatmáriak a bajnok Konstancai HCM ellen fognak játszani.

Nicolae Istrate, a VSK edzője csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után. „Nagyon gyengén játszottak a fiúk. Talán az idénybeli leggyengébb teljesítményt nyújtották. Timofte egyáltalán nem segített semmit. Két helyzete volt, azt is kihagyta. Ráadásul az első félidő elején Munea is megsérült, így nélküle kellett játszani a mérkőzést” – panaszolta Istarte. A VSK jobbátlövőjét orrcsonttöréssel szállították kórházba a találkozó első félidejének derekán. Úgy tűnik, a sérülés nem súlyos, viszont majdnem biztos, hogy a nagyszebeni születésű játékos kihagyja a Román Kupa–viadalok szerdai mérkőzését.

Eredmény

Nemzeti Liga, 26. (utolsó) forduló: Nagybányai Minaur – Szatmárnémeti VSK 30–24 (14–14). VSK: Panazan 10 védés, Teremi 7 – Surducan 1 gól, Vizsbovszkij 3, Şavlovschi 7 (ebből 1 hétméteresből), Mateaş 2, Várady 3, Savic 2, Liberţ 4, Bejenariu 2, Munea, Timofte. Hétméteresek (megítélt/értékesített): 1/1 – 2/1.

További eredmények

Brassói Dinamo – Bukaresti CSM 25–25 (15–11)

Kolozsvári U – Krassó–Szörényi UCM 34–26 (16–15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!