Rendért és csendért

A váradi csendőrparancsnokság csütörtökön délelőtt újságírók jelenlétében négy Bihar megyei, illetve váradi sportklub vezetőivel és két őrző-védő cég képviselőivel tartott megbeszélést.

A mérkőzések előtt (a VSK klub csapatai, a Bihar FC, a Belényesi Bihorul, a Margittai Liberty) az őrző-védő cégeknek a különböző mérkőzések előtt be kell mutatniuk akciótervüket, amelyeket azok engedélyeznek. Abban az esetben, ha a terv nem felel meg az elvárásoknak, a rendezvényt elhalaszthatják. A csendőrség elvárása, hogy minden, magas rizikójú sportrendezvényt maximálisan őrizzenek az illetékesek, s ezért a nagyszámú nézőközönséget vonzó sporteseményeken egy ún. „vezérlő központot” kell kialakítani, amelynek keretében a megyei prefektúra képviselője, egy ügyész, a mérkőzésszervező, valamint egy csendőr vesz részt, és különleges esetekben a csendőr veszi át ennek irányítását.

Eltűnt a hó alatt egy kanadai város (videó)
A hadsereget kellett segítségül hívni, akkora volt a hóréteg.
Interaktív körút a magyar kultúra világában
Margittán a sokéves hagyományt követve idén is megtartják a Magyar Kultúra Ünnepét január 17 és 27 között.
Elárverezték Paul Walker autógyűjteményét
A legdrágább tétel egy 1995-ben gyártott BMW M3 Lightweight volt.
Hazaszállították Ukrajnába az ukrán áldozatok maradványait
A kijevi Boriszpil repülőtéren rendezett búcsúztatási ceremónián jelen van Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Olekszij Honcsaruk miniszterelnök és Dmitro Razumkov házelnök is.
Az 1917 kapta az amerikai producerek díját
Sam Mendes első világháború eposzát választották a legjobbnak a mozikban futó filmek közül.