ERDON Helyi sport hírek

2008.08.22. 08:56

Rendért és csendért

<p>A váradi csendőrparancsnokság csütörtökön délelőtt újságírók jelenlétében négy Bihar megyei, illetve váradi sportklub vezetőivel és két őrző-védő cég képviselőivel tartott megbeszélést.</p>

A mérkőzések előtt (a VSK klub csapatai, a Bihar FC, a Belényesi Bihorul, a Margittai Liberty) az őrző-védő cégeknek a különböző mérkőzések előtt be kell mutatniuk akciótervüket, amelyeket azok engedélyeznek. Abban az esetben, ha a terv nem felel meg az elvárásoknak, a rendezvényt elhalaszthatják. A csendőrség elvárása, hogy minden, magas rizikójú sportrendezvényt maximálisan őrizzenek az illetékesek, s ezért a nagyszámú nézőközönséget vonzó sporteseményeken egy ún. „vezérlő központot” kell kialakítani, amelynek keretében a megyei prefektúra képviselője, egy ügyész, a mérkőzésszervező, valamint egy csendőr vesz részt, és különleges esetekben a csendőr veszi át ennek irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!