ERDON Helyi sport hírek

2012.02.02. 07:50

Raul Pop meccse a Minaur elleni felkészülésen

Raul Pop kihasználta a bizonyítási lehetőséget a Nagybányai Minaur elleni kézilabda felkészülési meccsen: a Szatmárnémeti VSK 20 éves átlövője szerdán 12 góllal szórta meg az ellenfelét.

Raul Pop kihasználta a bizonyítási lehetőséget a Nagybányai Minaur elleni kézilabda felkészülési meccsen: a Szatmárnémeti VSK 20 éves átlövője szerdán 12 góllal szórta meg az ellenfelét.

 

Florin Panazan, Laurenţiu Dinescu, Cosmin Liberţ és Alexandru Gălan nélkül játszott szerdán az élvonalbeli Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata a másodosztályos Nagybányai Minaur elleni barátságos mérkőzést. A Palkó János, Nicolae Istrate edzőpáros legénysége így 36–38 arányú vereséget szenvedett a máramarosiaktól, de a szakvezetésnek alkalma nyílt arra, hogy a munkába lássa azokat a tanítványait, akik kevesebb bizonyítási lehetőséget kapnak bajnoki meccseken. Ezt elsősorban a korosztályos válogatott Raul Pop használta ki: az átlövő tizenkét góllal szórta meg az ellenfelet, Cristian Jurj ötöt dobott, míg Cristian Pogyinát nyolc védés után cserélték le az edzők. Oláh János sem töltött sok időt a pályán, csak az első félidőben, egy hétméteres dobásra állt fel.

A mérkőzésen egyébként majdnem végig a Minaur vezetett. A nagybányaiak egyébként alaposan megerősödtek, ugyanis a Kolozsvári U irányítója, Alin Bondar szerződött Ioan Gerherd edző csapatához, emellett egy macedón (Ljupcse Ignov) és egy német (Eric Sinderman) kézis is a máramarosi alakulat színeiben játszik. A 7. percben már 5–9–re vezetett a Minaur, de a VSK öt perc alatt felzárkózott és először vezetett az eredményjelzőn (10–9). Ezután fej–fej mellett haladt a két csapat, a szünetig két gól előnyt tudtak összegyűjteni a nagybányaiak (21–23). A fordulást követő első öt perc ismét a vendégeké volt, akik hamar beállították a hat hossz előnyt (22–28), amiből a szatmári legénységnek négyet sikerült lefaragni az 56. percig (34–36), és ez a különbséget megőrizte az ellenfél a meccs végéig.

Míg a Minaur az A–osztály tavaszi folytatására alapozott, a VSK idei harmadik bajnokijára készült. Szombaton ugyanis a visszavágók első etapjában a bajnoki címvédő és listavezető Konstancai HCM látogat Szatmárnémetibe. A VSK hétvégi ellenfele egyébként kedd este hazai pályán „készült” a szatmári összecsapásra: a Konstancai HCM a 13. fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzésen 35–18 arányban verte a Bukaresti CSM együttest.

 

 

 

Eredmény

Felkészülési mérkőzés: Szatmárnémeti VSK – Nagybányai Minaur 36–38 (21–23). Pogyina 8 védés, Erdős, Vass 10 (ebből 2 hétméteres) – Pop 12 gól, Tcaciuc 6, Bejenariu 4, Oşvat 3, Mateş 2, Jurj 5, Sas 3, Oláh 1 (hétméteresből), Varga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!