ERDON Helyi sport hírek

2009.01.06. 12:50

Krach és gazdasági válság a kézilabdázóknál

<p>Nem kezdődött örömtelien az új év a nagyváradi férfi kézilabdázók számára: a hétfő késő délutáni első találkozón közölték velük, hogy drasztikusan csökkentik a fizetéseiket…</p>

Új vezetőedző, új fizetések, új másotréner: mindezekkel kellett szembesülniük a Nemzeti Ligában szereplő Nagyváradi D&C VSK férfi kézilabdacsapat tagjainak. Az új szakvezetés (Sabin Dacău munkáját a korábbi játékos/pályaedző Narcis Câtu, valamint hétfőtől Sebastian Tudor segíti) még csak-csak elfogadható volt számukra, de a fizetéscsökkentés nagy (sokk)hatással volt rájuk. Történt, hogy már a hétfői összemozgató után minden egyes kézilabdázó egy kiegészítő okiratot kapott szerződése mellé, amelyben fizetéseik csökkentésének tényét ecsetelték. Az iratot a hét közepig kell visszajuttatniuk aláírva vagy szignó nélkül, annak a fügvényében, hogy elfogadják-e vagy sem az új feltételeket, s továbbra is elkötelezeik-e magukat a csapathoz. „Aki nem akar az új feltételek mellett, s az új tehnikai vezetéssel együtt dolgozni, az ingyen és bérmentve távozhat. Senkit nem tartóztatok, de aki maradni akar, az teljes mellszéleségben álljon ki a csapatért, s küzdjön azért, hogy megtarthassuk élvonalbeli tagságunkat” – nyilatkozta Sabin Dacău.

Távozók és érkezők

A téli szünidő alatt három játékosát veszítette el a VSK: Gicu Taşcă más csapathoz kívánt szerződni, míg Georgian Nedelcu és Iulian Alexandru játékára nem tartott igényt a frissen kinevezett szakvezető. „Annak függvényében, hogy hányan írják alá a kiegészített szerződésüket, megpróbálunk további játékosokat mellénk csábítani, de nagyon kevés az esélye, hogy posztonként a jelenlegieknél sokkal jobb játékosokat igazolhatunk” – panaszkodott Dacău, aki elárulta, hogy Mihai Iordăchiţă személyében Craiovaról kapust igazoltak. A Nemzeti Ligában maradásra kevés esélyt lát a szakvezető, bár amennyiben sikerül megnyerniük hazai meccseik nagy százalékát, leginkább a – kiesés ellen folytatott harcban ellenlábasnak számító – Târgu Jiu és Temesvár ellenit, akkor még sikerülhet megkapaszkodni az élvonalban, vélekedik Dacău.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!