ERDON Helyi sport hírek

2008.03.31. 17:09

Iskolák közötti bajnokságok megyei illetve zonadöntője

<p>Szatmár megye – Hétvégén rendeztek több sportágban is az iskolák közötti bajnokságok megyei illetve zonadöntőjét. Az általános iskolás fiúk kosárlabda–tornáját a máramarosszigeti Dragoş Vodă Főgimnázium nyerte, Filip Zoltán testnevelőtanár csapata, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium az előkelő 3. lett (a csapat legjobbjai voltak Kallós Tamás és Ari Botond).</p>

A vidéki általános iskolák labdarúgó megyeközti fináléját a Máramaros megyei együttes nyerte, a megyénénket képviselő kányaházi iskola az 5. lett.

Megyei szakaszát rendezték az asztalitenisz–bajnokságnak: a lányoknál Smaranda Lisnic, a fiúknál Sorin Bocicai győzött (mindkettő szelestyehutai). A távfutásánál az általános iskolások között Cristina Merneanu (Nagykárolyi 1–es Számú Ált. Isk.) és Vlad Haiboc (Szatmárnémeti Gr. Moisil Ált. Isk.), a középiskolásoknál pedig Szabó Zsuzsa (Nagykárolyi Iuliu Maniu Iskolacsoport – a tavalyi országos bajnok az általános iskolások között) és Florin Chira (LPS) kvalifikálta magát az országos döntőbe. A lányok között a kölcseys Belényi Kinga második, a fiúk között a Regormátus Gimnázium távfutója, Kovács Ádám harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!