ERDON Helyi sport hírek

2012.03.02. 11:09

Hatalmas csatára készül a Szatmárnémeti VSK Kolozsváron

A Kolozsvári U kiesőhelyen áll a férfi kézilabda Nemzeti Liga táblázatában, de a 18. forduló meccse előtt csak két pont választja el a veszélyzónától menekülő Szatmárnémeti VSK–tól. Vasárnap 12 órától egymás ellen játszik a két csapat a kincses városban.

 

Alsóházi rangadót rendeznek vasárnap délben Kolozsváron, ahol a kiesőhelyen álló Universitatea férfi kézilabdacsapata a veszélyzónától menekülő Szatmárnémeti VSK–t fogadja. A 13. helyen álló 10 pontos „egyetemistákat” két egység választja el a 10. pozíciót elfoglaló szatmáriaktól, tehát egyik csapat sem engedhet meg magának botlást a 18. forduló mérkőzésén. „Hatalmas csata lesz, és mi erre készülünk, ugyanis nekünk is létfontosságú, hogy legalább egy ponttal tudjunk hazajönni – mondta lapunknak Palkó János, a VSK kézilabdacsapatának a sportigazgatója. – A fiúk nagyon keményen készültek erre a meccsre, és a Târgu Jiu elleni pontszerzés feldobta őket. Nagyon fontos meccs ez nekünk, és bízom abban, hogy a bírók is korrektek lesznek, hiszen az ő teljesítményükön is múlhat a pontok sorsa” – tette hozzá a szakvezető, aki tegnap nem tudott részt venni a legénység edzésén. „Elkapott engem is valami vírus, egész nap az ágyban fekszem. Az edzést Nicolae Istrate vezeti, de a meccsre én is elutazom a csapattal, ott leszek a kispadon, és irányítani fogom a fiúkat” – folytatta Palkó. Nem lesz ott viszont Silviu Surducan. Az ujjtöréssel műtött átlövő keze ismét megdagadt, ezért újabb orvosi kezelésre szorul. De visszatérhet Ghiţă Mateaş. A jobbszélső vakbélműtéten esett át, 80 százalékban már felépült, ezért ő is bevethető lesz a 12 órakor kezdődő kolozsvári csatán, amelyet a moreni–i Robert Harabagiu, Silviu Stănescu bírópáros fog vezetni.

 

Statisztika

A két együttes közötti eddigi tétmeccsek mérlegének tekintetében nem sok jóra van kilátás. 2009–től csak a vendéglátó csapat nyerte meg a Szatmár–Kolozsvár összecsapásokat. Az első nemzeti ligás szezonban a kolozsvári 30–28–as U–siker után a VSK bravúros teljesítménnyel nyert hazai közönség előtt 34–33–ra. A 2010/11–es szezonban 32–28–as hazai siker született a szatmári találkozón, de a tavaszi meccsen az „egyetemisták” leseperték a pályáról a VSK–t, és 37–28 arányban győztek. Az aktuális idényben a Palkó–csapat 29–25–re verte az U–t és remélhetően a mosatni visszavágón a szatmáriak megszakítják a „hagyományt”, és ponttal térnek haza a kincses városból. A VSK egyébként ebben az idényben csak két meccset tudott megnyerni idegenben, míg a Kolozsvári U a jelenlegi tízből hét pontot szerzett hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!