ERDON Helyi sport hírek

2011.06.01. 16:43

A Tengo és a Crişul csak a dobogón végzett

<p><span style="font-size: medium">Romániában az első FIFTA Pro Tour lábtenisz tornának május utolsó hetében a bihari hajdúváros, Nagyszalonta adott otthont. A tornán magyar, szlovák, román és nagy meglepetésre Egyesült Államokbeli csapatok is indultak.</span></p>

A nagyszalontai Péter Sándor Sportcsarnokban lebonyolított két napon át tartó Golden Brau elnevezésű nemzetközi versengést a helyi Tengo Sportklub és a Román Lábtenisz-szövetség közösen rendezte a Heineken cégcsoport hatékony támogatásával. Szokatlanul magas volt a versengés tétje is: az összdíjazás 1800 euró volt (600-600 euró az egyéni, a páros, és a tripla versengésekre), 350 az első-, 150 a második- és 50 euró a harmadik helyezettek részére. A Tengo mindhárom kategóriában bejutott az elődöntőbe, ám a döntőkben a Kolozsvári Victory mindent „vitt”, illetve minden számban első lett. A Tengo egyéniben volt második, míg párosban és a triplában egy-egy magyar csapat lett a második, a Crişul pedig egyéniben és triplában a harmadik.

Dijazták a támogatót is

Gheorghe Grădinaru, a román fórum elnöke és Frederico Tavares, a FIFTA technikai igazgatója nagyon szép kivitelezésű emlékplakettel jutalmazta a torna támogatóját. – Ha nem is sikerült az elképzeléseink szerint szerepelni, annak örülök, hogy ezen az első körversenyen még többen megszerették a lábteniszt, hiszen a szurkolók nagyon jó és igazán magas színvonalú csaták részesei lehettek – nyilatkozta a torna befejezésekor Vasile Sorean, a Tengó Sportklub vezetője. – Mi már a kolozsváriak elleni bajnoki mérkőzésekre és kupa visszavágókra készülünk mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapatokkal, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!