ERDON Helyi hírek

2018.01.18. 11:42

Zongorakoncert a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Demény Balázs fiatal zongoraművész szólókoncertjét hallhatják és láthatják az érdeklődök 2018. január 21-én, vasárnap 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Demény Balázs fiatal zongoraművész szólókoncertjét hallhatják és láthatják az érdeklődök 2018. január 21-én, vasárnap 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.A műsoron Veres, Liszt, Ligeti és Mozart művek szerepelnek. A belépés ingyenes.

Demény Balázs a tavalyi „Ile de France”, a 2015-ös Hans von Bülow és a 2013-as Carl Filtsch nemzetközi zongoraversenyek első díjasa, a Nemzetközi Chopin Zongoraverseny (Budapest) második díjasa. Rangos koncerttermek és fesztiválok meghívottja volt már: Művészetek Palotájának „Bartók Béla” Nemzeti Hangversenyterme, a Gasteig München, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Raidingi (Doborján) Liszt Fesztivál, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagyterme, a bukaresti Atheneum vagy a Yokohama International Piano Concert Series.

Az Anda Géza Alapítvány, a Hindemith Alapítvány és a Communitas Alapítvány ösztöndíjasa volt, legutóbbi lemezfelvétele a BMC gondozásában jelent meg. Zenekari szólistaként több, mint 70 fellépést tudhat magáénak, többek között olyan karmesterekkel dolgozott együtt mint Jesús López-Cobos, Ken Takaseki, Ligeti András, Jankó Zsolt, Horváth József, Hollerung Gábor, Mihail Agafiţa, Ion-Ilarion Galati, Theo Wolthers és sokan mások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!