ERDON Helyi hírek

2007.10.05. 10:23

Vértanúkra emlékeztek az Ady Endre Liceum diákjai

<p>Az Ady Endre Liceum 9-12-es tanulói október 4-én zenés, irodalmi, történelmi összeállítást mutattak be a tanintzémény dísztermében az aradi vértanúk emlékére. A színpadon alakító mintegy húsz fiatal felidézte a vértanúk gondolatait, az általuk a szeretteiknek írt levelek valamint naplójegyzeteik alapján. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/az%20aradi%20vertanukra%20emlekeztek.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

Az összeállítás vázát Herman Róbertnak a 48-as forradalomról szóló munkája képezte, ezt egészítették ki a levelek, naplórészletek és a Faludy György, Pallagi Lajos, Kocsis István, Devecseri László írásaiból elhangzott idézetek.

Az emlékezés gyertyáinak meggyújtása után Damjanich imájának megszólaltatásával zárult az egy órás ünnepi mûsor, amit vastapssal hálált meg az Ady Endre Liceum dísztermében összegyűlt fiatal és nagyszámú közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!