ERDON Helyi hírek

2008.10.26. 13:42

Váradi tehetségek seregszemléje

<p>Nagyvárad - A Bihar Megyei RMDSZ az idén immár V. alkalommal szervezi meg a Ki mit tud?! tehetségkutató versenyt. A megmérettetés váradi elődöntőjét vasárnap rendezték a velencei kultúrotthonban.&#160; <DIA width="900" height="700" alt="Ki mit tud? 2008"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ki_mit_tud__2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ki mit tud? 2008" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Ki mit tud? 2008 (1)">&#160;<A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ki_mit_tud__2008__1_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ki mit tud? 2008 (1)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Ki mit tud? 2008 (2)">&#160;<A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ki_mit_tud__2008__2_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ki mit tud? 2008 (2)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A várad-velencei római-katolikus kultúrotthonban lezajlott elődöntőn két kategóriában- gyermek és felnőtt produkciók- hirdettek sorrendet. A fellépők teljesítményét szakemberekből álló zsűri értékelte, melynek tagjai közt több olyan személy is fellelhető volt, akik az előző években versenyzőként vettek részt a Ki mit tud?!-on. A nézőtér zsúfolásig telt hozzátartozókkal, ismerősökkel és barátokkal, akik különböző vizuális és audítiv módszerek bevetésével szurkoltak a szeretteiknek, illetve kedvenceiknek.

Gyermek produkciók

Magyar irodalom alkategóriában különdíjat érdemelt Méhes Alexandra Vanessa és Kelemen Arnold Roland. Harmadik helyen Nagy Réka végzett, a győztes Illés Ákos pedig Hegedűs Krisztina Brigittát utasította maga mögé. A Zene alkategória egyéni versenyében Bot Alex kapott különdíjat, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Nagy Kristófi Dániel állhatott. "Ezüstérmet" Fazekas Kriszta vihetett haza, akinek Bajnok Tamás tudása előtt  kellett fejet hajtania. A csoportos megmérettetésben Lőrincz Evelyn és a III.B. osztály produkciója ért el továbbjutó helyezést. A tánc alkategória szereplőit szintén két csoportra osztották. A klasszikus táncot bemutató fellépők közül a különdíjat a Mini Mistique Mazsorett érdemelte ki, második a Phoenix Mazsorett Mini, első pedig a Phoenix Mazsorett lett. A moderntáncosok közül különdíjat kapott Kor Nóra és Hadi Bernadett, a győztes Future M&Q Babies mögött pedig a Ritm-mic együttes végzett a második helyen.

Felnőtt kategória

A Magyar irodalom alkategóriában nem osztottak ki első díjat, a harmadik helyen Hajbók Klára végzett, második pedig Somogyi László lett. A hagyományőrzők közt Asztalos Beatrix (népdal) és Barabás Mihály (citera) jutott tovább. A Zene alkategória eredményhirdetésekor a bőség zavarával küszködtek a zsűri tagjai, annyi színvonalas produkciónak voltak a fültanúi. Különdíjjal végül Alexandra Broinas, Bíró Zoltán és Claudia Cavasdan távozhatott. Továbbjutott még Paul Hirian, Szűcs Melánia, Cristina Romocea, Cristina Lucuta, Patricia Rebeca Pop, Páll Tímea és Ioana Maria Repciuc, valamint a harmadik Dorina Popovici, a második Alin Timut Tudor és a győztes Carmen Nicoleta Stoica. A klasszikus tánc alkategóriában a Mistique Mazsorett léphetett a verseny következő szakaszába. A modern táncosok közül az Origin-Allz és a Superstyle távozhatott különdíjjal. A harmadik helyen két csoport osztozott: az Innovation és az Art Beat, míg a képzeletbeli dobogó második fokára az M&Q állhatott. A babérkoszorú a Get Lost csapatnak járt.  

Megjegyzendő, hogy a verseny következő szakaszába csupán az I-III. helyezettek jutottak, a különdíjasok kiestek. A középdöntőre november 8-9-én kerül sor, ahol minden résztvevő a nulláról fog indulni, függetlenül a most elért poziciójától.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!