ERDON Helyi hírek

2012.09.05. 12:01

Vidám nyárbúcsúztató Éradonyban

Bihar megye - Nevezhetjük akár elmaradt gyereknapnak is, vagy csak nyárbúcsúztatónak az elmúlt vasárnap Éradonyban megrendezett programokat Éradonyban. Az ötlet a helyi gyerekekkel foglalkozó Szalkai Zsuzsától származik.

Bihar megye - Nevezhetjük akár elmaradt gyereknapnak is, vagy csak nyárbúcsúztatónak az elmúlt vasárnap Éradonyban megrendezett programokat Éradonyban. Az ötlet a helyi gyerekekkel foglalkozó Szalkai Zsuzsától származik.

 

Szalkai Zsuzsa az egész nyarat a gyerekek foglalkoztatásával töltötte, egymást követték a fellépések és táncpróbák, mégis úgy gondolta, hogy kell egy nap, amikor a gyerekek szüleikkel együtt kikapcsolódhatnak, kiléphetnek a hétköznapok már már megszokott és fárasztó taposómalmából. A szülők az ötlet hallatán mind felajánlották anyagi támogatásukat, lelkesen álltak a rendezvény mellé, így aztán vasárnap délelőtt kezdetét vette a vetélkedők sorozata, miközben a szülők bográcsost készítettek gyerekeik, és a meghívottak számára.

Minden felnőtt kicsit gyerek még

A vicces, ugyanakkor ügyességet igénylő feladatok mind jó hangulatban zajlottak: a jelenlevőket két csapatba osztották, beleértve a szülőket is, akik rövid időn belül vidám gyerekekként vettek részt a versenyekben. Az apukák és anyukák játszi könnyedséggel vették a különböző feladatokat, lehetett az akár akadálypálya, vagy különböző ügyességi versenyszámok teljesítése. Pár órás pihenő után kezdődött a gyerekek műsora. A kultúrotthont szülők, nagyszülők és barátok töltötték meg, az Aprókák és a Flash Dance műsorát hatalmas tapssal jutalmazták. Ezután elfogyaszthatták megérdemelt ebédjüket a fáradt kis táncosok, akik bizony már reggel óta talpon voltak. Annak ellenére, hogy nem voltak értékes nyeremények mondhatjuk, hogy mindenki felhőtlenül szórakozott, ami a szülői összefogásnak és Szalkai Zsuzsa elszántságának köszönhető, aki mint "második anyjuk" szereti és fegyelmezi az apróságokat.

Az elmúlt vasárnap minden gyerek és szülő számára igazi kikapcsolódást jelentet, kicsit megfeledkezve a problémákról, mindenki számára egy emlékezetes nap maradt, feltöltődést adott az közelgő iskolakezdésre.

Corodi Emőke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!