ERDON Helyi hírek

2011.07.18. 16:28

Városi segítség a rendőrségnek

Segít a nagykárolyi önkormányzat a rendőrség épületének festésében és a földszint elektromos hálózatának rendbetételében, így a személyi igazolványok kiállításával sem lesz több gond.

A másik nagy gond az elektromos hálózat elavultsága. Az épületben csak úgynevezett „egyfázisú” hálózat van, ez pedig nagyon le van terhelve. A gond az, hogy a konnektorokba csak 180 volt körüli feszültséggel jut el az áram a standard 220 helyett, így pedig nem lehet a berendezéseket működtetni. Ez főleg a Helyi Személynyilvántartó Közszolgálat irodáiban jelent nagy gondot, hiszen nem tudják megfelelő ütemben elkészíteni a hivatalos okmányokat, így a személyi igazolványokat. Az említett hivatal (tulajdonképpen a „lakosság-nyilvántartó”) ugyan már nem a rendőrség keretében működik, hanem önkormányzati felügyelet alatt, ám Nagykárolyban helyhiány miatt még mindig a rendőrség épületében. Sok lakossági panasz volt, miszerint a személyi igazolványok kiállításának késése komoly gondokat okozott, volt, aki emiatt nem tudta elhagyni az országot. Az áldatlan helyzet megszüntetésének érdekében a helyi tanács végül 14 951 lejt különített el az elektromos hálózat rendbe tételére.

Murg Elena, a nagykárolyi Helyi Személynyilvántartó Közszolgálat vezetője lapunknak elmondta, hogy valóban nem működtek a berendezések, de egy áthidaló technikai megoldás következtében múlt hét szerda óta újra a megszokott kerékvágásban megy minden. Túlórák révén behozták lemaradásukat, így most már késésről sem tud beszámolni. A lakosok nyugodtan fordulhatnak az irodához, a késések miatt senki sem kell büntetésre számítson. Az említett késések amúgy is a legális határidőn belül voltak. A sürgős eseteknél ideiglenes személyi igazolványt állítottak ki, mellyel meg lehetett csináltatni az útlevelet, akár sürgősségi eljárás keretében is. Így például senki sem veszthette el külföldi állását a meghibásodás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!