ERDON Helyi hírek

2018.08.14. 09:19

Váradon a száztagú cigányzenekar

Az idei váradi virágkarnevál keretében lép fel a Sebes-Körös parti városban augusztus 21-én, kedden este nyolc órától a 100 Tagú Cigányzenekar. A koncert helyszíne a Szent László tér.

Az idei váradi virágkarnevál keretében lép fel a Sebes-Körös parti városban augusztus 21-én, kedden este nyolc órától a 100 Tagú Cigányzenekar. A koncert helyszíne a Szent László tér.A nagyváradi önkormányzat az idén is bekapcsolódik a Debreceni Virágkarnevál programjaiba: augusztus 21-én öt virágkocsi jön Debrecenből Nagyváradra, majd egy nappal később, augusztus 22-én Diószegre is. Az öt virágkocsi Szent István koronáját, Debrecen és Nagyvárad közös virágkompozícióját, a két határ menti Bihar megye közös kompozícióját, valamint a debreceni Aquaticum és a Debreceni Fórum kompozícióját hozza magával. A virágkocsik délután két órától indulnak el a Dacia – Vitéz (Decebal) út – Körös (Vladimirescu) utca útvonalon egészen a végcélig, a Szent László térig.

A nap másik nagy attrakciója a 100 Tagú Cigányzenekar fellépése lesz este nyolc órától a Szent László tér közepén felállított színpadon. A nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóközleménye szerint a világhírű cigányzenekar műsorán a tradicionális magyar cigány muzsika mellett olyan híres zenedarabok is szerepelnek majd, mint a Tell Vilmos nyitány Rossini azonos című operájából, Johannes Brahms 1. és 5. Magyar Tánca, Erkel Ferenc Palotása, Vittorio Monti Csárdása és George Enescu Pacsirtája. Az együttes egy különlegességgel is készül a jövő keddi koncertre: Varga Károly kürtös hegedűn fog játszani. Az 1985-ben alapított 100 Tagú Cigányzenekar 2014-ben bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, azóta az együttes jogosult a hungarikum kitüntető cím használatára.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!