ERDON Helyi hírek

2019.07.19. 12:12

Újabb vásári forgatag a Szent László téren

Ismét megszervezi Az Érmellék Ízei és Termékei nevű nagyvásárt az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) július 20-án és 21-én, amelyen ezúttal is a házi ízek kedvelői találhatnak kedvükre valót.

Ismét megszervezi Az Érmellék Ízei és Termékei nevű nagyvásárt az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) július 20-án és 21-én, amelyen ezúttal is a házi ízek kedvelői találhatnak kedvükre valót. Az eseményt a nagyváradi Szent László téren tartják szombaton és vasárnap 9–21 óra között. A vásáron többek között kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel találkozhatnak mindazok, akik a régi konyhák hangulatát, ízeit, zamatát szeretnék visszaidézni.

Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékáit lehet majd megvásárolni, ugyanakkor házi szörpök, lekvárok, hidegen préselt olajok, levendulatermékek, mézeskalács-remekek, tormakészítmények, illetve a már jól ismert kézművesek kerámiatárgyaihoz, dekorációkhoz, különleges kézi készítésű ékszerekhez, díszes üvegekhez, illatszerekhez, népi öltözékekhez is hozzá lehet majd jutni. Jelen lesz a nagy népszerűségnek örvendő Kovács-kalács kürtöskalácsos is. A mintegy 40 standon bihari, szatmári, Kolozs megyei őstermelők és kézművesek árui, illetve korondi portékák között is lehet majd válogatni vásárfiának valót. A vásár ezúttal is a Búzavirág védjegy alatt zajlik. Társszervező a Hegyközi Gazdák Egyesülete, támogató a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!