ERDON Helyi hírek

2008.04.04. 15:11

Tízezer lej büntetést róttak ki

<p>Szatmrá megye - A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség tízezer lej büntetést rótt ki elhasználódott gumiabroncsok égetése miatt.</p>

Múltszombaton Egri közelében sűrű, fekete füstre lehettek figyelmesek a Nagybánya felé vezető úton haladók. A füstöt az okozta, hogy elhasználódott autógumikat égettek egy illegális szemétlerakatnál, körülbelül tíz kilóméternyi távolságra a főúttól, egy sertésnevelde mellett — tájékoztattuk olvasóinkat egyik előző lapszámunkban. Időközben az is kiderült, hogy egy szatmárnémeti cégről, vagyis a Ferometal Kft.–ről van szó, amelyik hulladékok begyűjtésével illetve újrahasznosításával foglalkozik. A Környezetvédelmi Őrség tízezer lej büntetést rótt ki a tepelhelyen tapasztalt különböző kihágások miatt — olvasható a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményében.
Ellenőrzések a megyében
A márciusi hónap során a Környezetvédelmi Őrség szakemberei 61 ellenőrzést végeztek, ebből 36 tervezett ellenőrzés, 9–et bejelentés alapján, 8–at pedig más intézményekkel való közös akció során. A különböző szabálytalanságok miatt 14 esetben róttak ki pénzbírságot a szakemberek. Március hónap folyamán a települések tisztaságát ellenőrizték, különös tekintettel a vízelvezető rendszerekre. Összesen két esetben róttak ki pénzbírságot. A továbbiakban folyatatni fogják az akciót a megye többi településén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!