ERDON Helyi hírek

2015.08.27. 10:22

Továbbra sem folytatódhat a felújítás

Egy építőipari cég sem jelentkezett a Körösvidéki Múzeum új székhelyének felújítására kiírt versenytárgyalásra, így a múzeum épületének befejezése még várat magára.

Egy építőipari cég sem jelentkezett a Körösvidéki Múzeum új székhelyének felújítására kiírt versenytárgyalásra, így a múzeum épületének befejezése még várat magára.

A volt váradi hadapródiskola épületének átalakítását a Selina cég kezdte el 2008-ban, de 2010 óta nem újította meg a szerződést a Bihar Megyei Tanáccsal, mivel felek nem tudtak kiegyezni a 81%-ban el végzett munkálatok befejezésére vonatkozóan, ezért a Bihar Megyei Tanács új közbeszerzési eljárást írt ki erre a munkálatra. A szerdán megszervezett versenytárgyalásra viszont egyetlen építőipari cég sem jelentkezett, így a múzeum új székhelyének befejezésére még várni kell. A versenytárgyalás érvénytelenítése után egy újat írnak ki a munkálatokra, miután megszerzik a szükséges engedélyeket.

Áll a munka

Az egykori váradi hadapródiskola múzeummá való átalakítási munkálataira vonatkozó szerződést még 2008-ban írták alá, a Selina cégnek 14 hónapja volt arra, hogy befejezze a felújítást. 2010 elején a határidőt viszont kitolták 2010. június 30-ra. A Bihar Megyei Tanács akkori elnöke, Radu Ţîrle és a Selina cég vezetője nem tudott kiegyezni a munkálatok befejezéséről, mivel a Selina nem akart továbbra is 2008-as árakon dolgozni, mert ezzel gyakorlatilag a megyei tanácsot szubvencionálta volna. A Bihar Megyei Tanács eddig 47,6 millió lejt költött az új múzeum felújítására, amiből a munkálatok 81,6 százalékát sikerült elvégezni. 2012-től keresték a megoldást a munkálatok folytatására, de csaknem két évet kellett várni arra is, hogy a jogászok megállapítsák mi lenne a legális döntés: meghosszabbítani a szerződést a Selina-Vega 93 cégtársulással vagy egy új versenytárgyalás kiírása. Végül a jogászok az új versenytárgyalás kiírása mellett döntöttek, noha a mérnökök már akkor arra számítottak, hogy egyetlen cég sem fog jelentkezni, hogy befejezzen egy munkát, amit egy másik építőcég kezdett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!