ERDON Helyi hírek

2010.09.19. 14:34

Tüntetés Patriciáért

<p>Bihar megye - Tiltakozó megmozdulásra készülnek annak a kislánynak a szülei, aki nemrég életét vesztette Nagyváradon.</p>

A kis Patricia tragikus esetéről lapunkban is olvashattak: az ötéves kislányt többedmagával utalták be a nagyváradi járványkórházba május folyamán. A család több tagja is rosszul lett, miután házitojásból készült krémest fogyasztott. Kezdetben úgy tűnt, hogy a gyermek állapota javul, de rövid időn belül rosszul lett, felszökött a láza. Amikor átutalták a gyermekkórházba, már nem volt eszméleténél, s rövidesen életét vesztette. Utóbb kiderült, hogy a tojás szalmonellával volt megfertőzve.
A szülők azzal vádolják a járványkórházat, hogy nem adták meg gyermeküknek a szükséges kezelést (információink szerint amikor rosszabbodott az állapota, csak egy fél algocalmin tablettát kapott), és túl későn utalták át a gyermekkórházba. Több napon keresztül semmilyen laboratóriumi vizsgálatot nem végeztek el, s a kezelésként kapott legtöbb gyógyszert a szülők kellett megvásárolják.
Egészen mostanáig senkit nem vontak felelősségre az ügy miatt. A szülők október 12-én tiltakozási akciót akarnak szervezni, melyre várják mindazokat, akik elégedetlenek az egészségügyi ellátással, vagy akiknek hozzátartozói orvosok gondatlanságából vesztették eléletüket. Akik részt szeretnének venni felvehetik a kapcsolatot a szülőkkel a 0756.965.724 telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!