ERDON Helyi hírek

2017.02.17. 10:58

Teát és zsíros kenyeret osztott a Caritas

A váradi Nagyállomás környékén tengődő rászorulók, illetve a hidegben hosszú órákon át várakozó utazók és többgyermekes családok részére osztottak forró teát és zsíros kenyeret február 15-én, szerdán, a Caritas Catolica önkéntesei.

A váradi Nagyállomás környékén tengődő rászorulók, illetve a hidegben hosszú órákon át várakozó utazók és többgyermekes családok részére osztottak forró teát és zsíros kenyeret február 15-én, szerdán, a Caritas Catolica önkéntesei.

A zsíros kenyerek elkészítésében és kiosztásában segédkeztek az Élet Autizmussal Egyesület fiataljai, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum ötödik és hatodik osztályos tanulói Blanka Modi nővér vezetésével, valamint a Caritas több egyéni önkéntese is, akik saját szabadidejükből áldozva, fáradságot nem kímélve munkálkodtak azon, hogy mindent előkészítsenek és egy jó napot szerezzenek a rászorulóknak.

Az előkészületek már órákkal az akció előtt elkezdődtek. Az önkéntesek szervezetten és jó hangulatban végezték a munkát, ki-ki a maga feladatkörének megfelelően: volt aki kenyeret kent, mások sóztak, paprikáztak, hagymát szeleteltek vagy csomagoltak. Az önkéntesek lelkesedésének, és a Bálint-napi utóhangulatnak köszönhetően a piros-paprika szív alakú foltokban került a zsíros-kenyérre, ami később a megsegítettek tetszését is elnyerte. A fahéjas forró teát a Caritas szegénykonyhájának munkatársai főzték.

Az önkéntesek két órán át osztották a közös munka gyümölcsét a Nagyállomással szemben, testben és lélekben is felmelegítve a fázó embereket. Néhány ötödikes ugyanakkor önkéntességre buzdító szórólapokat is osztott a járókelők számára, akik közül többen is nagyon érdeklődőnek bizonyultak a téma iránt.

A Caritas továbbra is várja mindazon személyek jelentkezését, akik hajlandóak áldozni egy keveset munkájukból, szabadidejükből, hogy hasonló akciók keretében, kevésbé szerencsés helyzetben levő embertársaikon segítsenek. Az érdekeltek a www.volonet.ro oldalon iratkozhatnak fel a Caritas önkéntes-adatbázisába, ahonnan aztán e-mailes értesítőt kapnak majd minden közelgő akcióról és önkéntességi lehetőségről.

A szerdai megmozdulás keretében mintegy 300 adag zsíros kenyér és 200 pohár forró tea került kiosztásra. Az akcióhoz felhasznált kenyeret a biharszentjánosi Sandy Impex pékvállalat adományozta a Caritasnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!