ERDON Helyi hírek

2017.08.28. 13:48

Tárlat a fotóművészet napjára

A Magyar Fotóművészet Napjának alkalmából Nagyváradon is nyitottak fotókiállítást, a MAFOSZ és az Euro Foto Art Egyesület közös együttműködésével. A kiállítás megnyitója vasárnap délelőtt volt.

A Magyar Fotóművészet Napjának alkalmából Nagyváradon is nyitottak fotókiállítást, a MAFOSZ és az Euro Foto Art Egyesület közös együttműködésével. A kiállítás megnyitója vasárnap délelőtt volt.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) kezdeményezésére nyitották a kiállítást. A MAFOSZ-fotóklub szabályzatának értelmében a pályázók 20 reprezentatív fotóból álló kollekciót küldhettek be, a kuratórium tagjai ezeket pontozták, a legjobbak kerültek kiállításra. A legtöbb pontot a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub érte el, így ők arany-díjasak lettek, az ezüst-díjat a csíkszeredai F10 Fotóklub kapta meg, a bronz-díjat pedig szintén egy csíkszeredai fotóklub érdemelte ki, a Prisma Fotóklub. A tárlat 64 fekete-fehér és színes alkotást mutat be, összesen 8 fotóklub tagjainak képeit, többek közt szlovákiai, szerbiai és romániai művészekét is. A képek között láthatunk tájképeket és portrékat is.

Megnyitó

A kiállítás megnyitójára vasárnap délelőtt került sor a Nagyváradi Vármúzeumban. Elsőként Iancu Diana, a Nagyváradi Vármúzeum muzeográfusa köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Tóth Istvánnak, aki a közös együttműködés jegyében nyitotta meg a kiállítást. Majd Horváth Imre, a MAFOSZ elnökre rövid beszédét mondta el, melyben kihangsúlyozta a kiállítás leglényegesebb pontját: ,,a képek nem egy, hanem több országból, ettől válik különlegessé és egyedivé ez a tárlat”. Horváth Imre néhány kötetet adott át a múzeum vezetőségének és az Euro Foto Art Egyesületnek. Ezután dr. Ramona Novicov műkritikus bemutatta a kiállítás. Kellemes zenei momentumokat biztosított Thurzó Sándor József brácsaművész. A kiállítás keddtől vasárnapig látogatható 9-18 órák között, szeptember 21-ig.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!