ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 17:53

Tankönyvbemutató meglepetéssel

<p>Nagyvárad - Tegnap ünnepélyes keretek között zajlott a környezetvédelmi és ökológiai tankönyv országos bemutatója. A ünnepi beszédeket követõen Pásztor Gabriella tanügyminisztériumi államtitkár hivatalosan is kinevezte Ioan Serest Bihar megye ideiglenes tanfelügyelõjének.</p>

A nagyváradi Filharmónia nagytermében tartott környezetvédelmi és ökológiai tanköny országos bemutatóján Liliana Antonescu fõtanfelügyelõnõ köszöntötte a nagyszámban egybegyûlt közönséget és örömét fejezte ki azt illetõen, hogy ilyen nagyszabású, Bihar megyei kezdeményezésre készített, Nagyváradon megjelent tankönyv bemutatójának lehet a házigazdája. Mircea Ghitea, Bihar megye prefektusa beszédében a megjelenõ tankönyv a környezetvédelmi nevelésben játszott jelentõségérõl beszélt, megköszönve az elkészítésben szerepet válalló tanárok lelkes munkáját. A V-VII. - esek számára készített, magyarra is lefordított tankönyv megvalósításában részt vállalt a nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a környezetvédelmi és a tanügyi minisztériumok, civil szervezetek, és egyébb megyei és országos intézmények. Pásztor Gabriella tanügyminisztériumi államtitkár gratulációját fejezte ki, majd a minisztérium egyébb bihar megyei tevékenységeit ismertette. Lucia Varga környezetvédelmi államtitkár szerint a környezet tényleges megóvása érdekében rendkívül fontos a természet szeretetének felkeltése már fiatal korban. Ezt különbözõ szemétgyûjtési akciók, szemináriumok, kirándulások, faültetések szervezésével lehet elérni. Felszólalt még Cornelia Dinca a Duna-Kárpátok Ökológiai Központ elnöke, illetve Ioan Horga és Gheorghe Mahara a Nagyváradi Állami Egyetem professzorai. A támogatók és a megvalósításban szerepet vállalók diplomákban részesültek.

 A meglepetés

Az ünnepi pillanatot kihasználva Pásztor Gabriella tanügyi államtitkár hivatalosan is bejelentette Ioan Seres kinevezését ideiglenes tanfelügyelõnek. A gratulációkat követõen, Ioan Seres elmondta, örömmel fogja betölteni a rá szánt tisztséget, illetve méltatta a leköszönõ tanfelügyelõnõ fáradtságot nem ismerõ munkáját. Liliana Antonescu ezentúl az Alexandru Roman Technikai Kollégium igazgatónõi tisztségét tölti majd be. A tankönyvbemutató végül az Oltea Doamna és az Avram Iancu Általános iskolák diákjainak, illetve a 26-os számú Óvoda növendékeinek szereplésével zárult.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!