ERDON Helyi hírek

2012.06.18. 13:15

Tanévzáró ünnepség Éradonyban

Bihar megye - Már sokadik alkalommal került sor Éradonyban a helyi kisiskolások évzáró műsorára. A vidám hangulatú előadásnak ismét a kultúrotthon adott helyet.

Bihar megye - Már sokadik alkalommal került sor Éradonyban a helyi kisiskolások évzáró műsorára. A vidám hangulatú előadásnak ismét a kultúrotthon adott helyet.

Már jóval a kezdés előtt gyülekeztek a szülők, nagyszülők, türelemmel várva csemetéik színpadra lépését. A gyerekek először közös, vidám, nyári kacsatáncban mutatták meg tehetségüket, ami jól illett az aznapi hőséghez. Mivel a négy osztálynak két tanító nénije van, ezért először az I. és III. osztályosok léptek színpadra Barna Otília irányításával.

Vidám előadás

Az elsősökről azt gondolnánk, hogy ők még visszahúzódóak és szégyenlősek, ám itt bizony megcáfolták mindezt, és játszi könnyedséggel, tele vidámsággal mutatták be már régóta lelkesen gyakorolt műsorukat. Igaz, itt-ott kisebb-nagyobb hibákkal, de azok mind csak emelték a műsor hangulatán. Az elsősöket követte a harmadikosok műsora, akik már rutinosan álltak helyt, vicces és frappáns előadásuk mosolyt csalt a megjelentek arcára. A másodikos gyerekek bátran mutatták meg, hogy ők már megbarátkoztak az ábécével, majd közösen a negyedikesekkel énekeltek, aztán egy vidám előadás következett, amely a falubeli pletykás asszonyokról szólt, és amiben mindenki felismerhette... a szomszédját.

Búcsúzó negyedikesek

A következő ének már a búcsúzó negyedikeseknek szólt, akiktől tanító nénijük, Daróczi Lea néhány bátorító szóval köszönt el, a legjobbakat kívánva nekik, megköszönve a négy évnyi munkát és kitartást, ami egyaránt szólt a gyerekeknek és szüleiknek. A műsor után a gyerekeket sütemények formájában várta a produkcióért járó „elismerés”, így mindenki vidám hangulatban távozott a kultúrházból, főleg a gyerekek, akikre vár a nyári vakáció.

Corodi Emőke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!