ERDON Helyi hírek

2019.06.14. 16:23

Tanévet zártak az Adyban is

Péntek délelőtt az iskola dísztermében tartották az Ady Endre Elméleti Líceum tanévzáró ünnepségét, előbb a kicsik, majd a nagyok számára. Vad Márta igazgatónő köszöntött mindenkit.

Péntek délelőtt az iskola dísztermében tartották az Ady Endre Elméleti Líceum tanévzáró ünnepségét, előbb a kicsik, majd a nagyok számára. Vad Márta igazgatónő köszöntött mindenkit.A 9-11. osztályosok számára szervezett ünnepségen a beszédében Vad Márta igazgatónő úgy fogalmazott: ünneplőbe öltözve várták, hogy ott legyenek, hogy szólítsák őket, és várja a szívük az utolsó csengőszót is, hogy végre elkezdődhessen a vakáció. Mintha szinte csak tegnap lett volna szeptember, amikor megérkeztek a gólyák, vagyis a kilencedikesek, aztán néhány óra, szünet, jegy, számtalan teleírt füzet, ésmár el is múlt a 2018-2019-es tanév. A tanárok azonban remélik, hogy nem csak úgy elrepült, hanem az elmúlt hónapok közös munkája ott van elültetve a diákok fejében, a szívükben, a lelkükben. A tudásuk legjavát próbálták ugyanis átadni, és az elkövetkezendők igazolni fogják, hogy milyen sokszor ragyogó eredményekkel fakadt meg az elvetett mag.

Mindemellett számtalan kirándulást, projektet és egyéb különféle tevékenységet szerveztek együtt. Jó érzéssel gondol vissza az idei Iskola másként-hét Így látjuk mi Európát napjaira, az országoknak berendezett osztályok közötti sétára, az Ady 100 évfordulóra, az Erasmus+ projekt tevékenységeire. Hiszi, hogy sok fiatalhoz eljutott az üzenet: ne pazarolj, óvd a Földet!

Díjkiosztás

Felidézte, hogy a Mikulás parti és a Halloween-buli is része volt az idei évnek, akárcsak a Határtalanul- és a Rákóczis projekt és tábor, a holland és belga csereprogramok, az aranyosi és más tanulmányi kirándulások, az iskolában szervezett délutánonkénti körök, csapattevékenységek, önkénteskedések…

Mindezeknek köszönhetően jobban összekovácsolódtak az osztályközösségek, épültek szellemben és lélekben egyaránt, megtanulták, hova tartoznak, mi a fontos, melyek a valódi értékek.

Az ünnepségen énekelt a Buna Boglárka által felkészített kórus és Baranyi Tünde tizedikes diáklány, majd a díjak, oklevelek átadására került sor.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!