ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 08:03

Szüreti mulatságok hétvégéje

<p>Szatmár megye - Három községben is zajlottak a szüreti mulatságoka ezen a hétvégén. Börvelyben összeszokott, már három-négy éve együtt táncoló kis csapat mutatta be a szüreti mulatságon azt, hogy hogyan is kellene ünnepelnünk a szőlő ünnepét.</p>

Aki csak figyelte őket, megfeledkezett egy kis időre arról, hogy a gödrös utcán ropják a magyar táncot, és arról is, hogy közben egészen beesteledett. Bántó Zoltántól, a csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy az előttünk álló hétvégén, a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület szervezésében sorra kerülő szüreti bálon is fellépnek, hogy táncukkal lelkesedést vigyenek a nagykárolyiak szívébe is.

Kálmándon nyolc párból állt ebben az évben a csőszök csapata. A fiatalok, a helyi kultúrotthon tánccsoportjának tagjai, idén is lázas izgalommal készültek a bálra, hogy nyitótáncukkal a résztvevők is kedvet kapjanak a mulatozásra.

Délután benn jártak Nagykárolyban, ahol sor került az elmaradhatatlan fotózkodásra, majd este 8 órától a kálmándi kultúrotthonban mutatták be táncukat. A nézők zsúfolásig megtöltötték a kultúrotthont. A csőszök táncát vastapssal és “vissza, vissza!” kiáltásokkal jutalmazták. Maga a bál este tíz ótáról kezdődött. Mezőteremen idén hat pár szervezte a bált. A párok több helyszínen is bemutatták táncukat, melyet a helybeliek is figyelemmel kísértek, hiszen végigvonultak a község főutcáján. A teremiek is remek hangulatú bálban rophatták egész hajnalig, a helyi kultúrotthonban. A szüreti bál itt is a csősztánccal vette kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!