ERDON Helyi hírek

2008.11.21. 14:32

Személyi nyílvántartót adtak át Diószegen

<p>Bihar megye – A tavasszal átadott rendőrségi székhely szomszédságában személyi nyílvántartó irodát avattak Diószegen. A cél a szolgáltatásokat minél közelebb hozni a polgárokhoz, hangzott el a rövid ünnepségen. <A href="http://video.erdon.ro/video/33486/szemelyi-nyilvantarto-irodat-avattak-bihardioszegen" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Mezőgazdasági Bank korábbi, hosszú ideig kihasználatlanul állt helyiségeiből alakították ki Diószegen előbb azt a részt, melyet május végén adtak a helyi rendőrörs használatába, mint új székhely. Már az akkori avatón elmondta dr.Bacsó László polgármester, hogy a személyi nyílvántartó iroda megnyitása is csak idő kérdése. Ez az idő csütörtökön jött el, amikor az egykor sűrű rácsokkal  „díszített” épület másik részét is felavatták. Az ünnepségen a polgármester – a kivitelezés folyamatainak felidézése után – elmondta, hogy január 10-től három személy korszerű körülmények között fogadhatja nem csak Bihardiószeg, és a hozzá tartozó Kis– és Nagyjanka, de a korábban szintén a községhez tartozott, azóta önállósodott Biharfélegyháza, és az ahhoz tartozó Biharvajda és Mihai Bravu lakóit is.

Az állam van a lakosokért!

További tervük, hogy a személyi nyílvántartóval „társbérletbe” kerüljön az anyakönyvi hivatal részlege is. A decentralizációról nem csak beszélni kell, hanem tenni is érte, vélte Lakatos Péter képviselő, aki ezen az úton jó példának nevezte a diószegi irodaavatót, hiszen a lakosoknak már nem kell Nagyváradra utazniuk kapcsolódó ügyeik rendezésére. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy tudatosítani kell: az állam van a lakosságért és nem fordítva! Az avatószalagot dr.Bacsó László polgármester és Sabau Constantin alpolgármester vágta át, majd minden jelenlévő bejárhatta a rendbetett helyiségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!