ERDON Helyi hírek

2008.12.18. 14:57

Szegények és magányosok karácsonya

<p>Nagyvárad - Szegények és magányosok számára szervezett csütörtök délelőtt karácsonyi ünnepséget és ünnepi ebédet a CE Bethánia Központban a CE Szövetség Erzsébet Nyugdíjas Köre.</p>

A Szövetség fennállása óta, azaz immáron hét éve minden évben hagyományszerűen megszervezik a husvéti ünnepséghez hasonlóan a szegények és magányosok karácsonyát is. A csütörtök délelőtt megszervezett rendezvényen Visky Magdolna, az Erzsébet Nyugdíjas Kör  vezetője köszöntötte a résztvevőket, aki az adventi várakozás időszakának értékéről és szépségéről szólt az egybegyűlteknek. Ezt követően az Erzsébet Nyugdíjas Kör felkérésére Visky István, pelbárthidai református lelkész hirdetett ígét Jeremiás könyvének utolsó négy verse alapján. Az ige egy börtönbe vetett király történetét beszéli el, akit végül egy másik király szabadít meg a fogságból. "Isten az embert királynak teremtette, szépnek és tisztának, viszont az ember bemocskolódott. Ki mentheti meg? " tette fel a kérdést a lelkipásztor. Egyedül Isten tudja megszabadítani az embert bűneitől, ezért küldte egyszülött fiát, amire azóta is a Karácsony szent ünnepén emlékezünk meg.

Ének és ünnepi műsor

A zsúfolásig megtelt teremben az igehírdetést követően a CE Szövetség Ifjúsági Kórusa, a Vox Caelestis  karácsonyi énekeket adott elő, majd ezt követően a Júlia Gyermekotthonban nevelkedő tizenkét árva gyermek is ünnepi műsorral kedveskedett a résztvevőknek. Az ünnepség zárásaképpen nem maradhatott el a mintegy 240-250 személy megvendégelése sem. Az étkezdében felszolgált ünnepi ebédre több mint 1600 töltelék káposztát készítettek a szervezők, hogy mindenkinek bőségesen jusson az eledelből. Végezetül a sapkát, sálat, kalácsot és könyveket tartalmazó szeretetcsomagokat osztottak ki.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!