ERDON Helyi hírek

2008.05.16. 15:41

Szakmai együttműködési hálózat

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Pro Sociologia Egyesület a debreceni Humán Fejlesztők Kollégiuma a szakmai együttműködés erősítése érdekében kapcsolatépítő beszélgetésre hívta a szociális területen működö civil szervezeteket.</p>

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében összegyűlt határon innen és határon túlról érkezett vendégeket Dr. Szilágyi Györgyi, a PKE rektorhelyettese köszöntötte, aki elmondta, hogy az egyetem már 1992 óta foglalkozik szociális munka oktatásával és gyakorlati képzéssel, gyakran Magyarországról érkezett oktatók közreműködésével. Így a határok feletti hálózat kiépítése már annak idején megkezdődött.

Nincs reális párbeszéd

A rektorhelyettes beszéde után Bíró Rozália alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A két város turisztikai, kulturális és szociális téren való együttműködése rendkívül fontos a hosszú távon fenntartható fejlődés érdekében, mondta, de erre az önkormányzatoknak is nyitottaknak kell lennie. Nagyvárad önkormányzata 2004-ben országosan elsőként megtalálta a módját a szociális területen működő civil szervezetek finanszírozásának. Viszont a kiutalt pénzek rendeltetését az önkormányzati képviselők állapították meg, ennek alapján nem beszélhetünk reális partnerségről, mivel nem a szakigényeknek megfelelően történt a finanszírozás. A jól működő gazdasági párbeszédet szociális téren is meg kell valósítani - tette hozzá. Dió Zoltán, a Humán Fejlesztők Kollégiumának képviseletében elmondta, hogy a mostani nagy érdeklődésnek örvendő találkozót, számos konferencia és megbeszélés fog követni, majd Flóra Gábor, a Pro Sociologia egyesület elnöke örömét fejezte ki abban, hogy a határok a tudatokban is kezdenek leomlani. Az ünnepélyes megnyitót követően vitaindító előadások, majd délután műhelybeszélgetések következtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!