ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 08:22

Összefogás a bűnözés ellen

<p>A nemzetközi bűnözés elleni összefogás jegyében telt a Román Rendőrség Napjának alkalmából szervezett ünnepség, amin négy ország rendőrségeinek képviselői voltak jelen. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-rendor_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A román rendőrség megalapításának 186. évfordulója alkalmából ukrán, szlovák, holland, illetve magyarországi meghívottak érkeztek a megyeszékhelyre. Az ünnepségen többek között Dr. Kovács Sándor ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitányság bűnügyi igazgatója mondott beszédet, melyben azt hangsúlyozta, hogy összefogás nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a nemzetközi bűnözés ellen. A Shengeni övezethez való csatlakozás igen komoly kihívásokat jelentetett a magyarországi hatóság számára, amelyre Romániának is komolyan fel kell készülnie. Mivel a határok szellősé váltak, az utóbbi időszakban megnövekedett a migráció és a csempészet intenzitása, aminek a visszaszorításához együttműködésre van szükség - hangsúlyozta az ezredes.

Bemutató

A Román Rendőrség Napjának alkalmából tegnap délelőtt a lakosok is némi betekintést nyerhettek a nyomozók munkájába, mivel a rendőrök néhány órán át tartó bemutatót szerveztek a Dacia szálló előtt. A járókelők megismerhették a nyomozás során használt felszereléseket, eszközöket, sőt a rendőrautó is szemügyre vehették, belülről is. Az eszközöket egy valódi, terpen használt védőöltözetben lévő nyomozó mutatta be, mely méginkább felkeltette az arra járók érdeklődését.  A speciális fényképezőgépek megtekintése szintén nem mindennapi élményt nyújtottak az érdeklődök számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!