ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 07:43

Rézfúvósok kaplonyi találkozója

<p>Szatmár megye - Más községek példáján felbuzdulva tegnap Kaplonyban is megszervezték a rézfúvós zenekarok találkozójót Cacu Mircea karnagy közreműködésével.</p>

Újabb rendezvénnyel gazdagodik Kaplony éves kulturúlis programja. A korábbi kulturális rendezvények mellett október 12-én, azaz tegnap délután 5 órai kezdettel első ízben rendezte meg a kaplonyi Polgármesteri Hivatal, a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezetének támogatásával a rézfúvósok kaplonyi találkozoját, amely - amint azt Mosdóczi Vilmos kaplonyi polgármester megjegyezte -, a hagyományteremtés szándékával lett megszervezve, hasonlóan a más községekben már évekre visszatekintő találkozókhoz.

A tegnapi rendezvényen a kaplonyi rézfúvósok mellett a krasznabélteki, illetve a kálmándi zenekar lépett fel, s Mánc Imre kulturigazgató vezette kaplonyi asszonykórus színesítette a programot. A rendezvényen jelen volt Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Günthner Tibor, az RMDSZ szenátorjelöltje, illetve Johann Forstenheizler, az NDF megyei, valamint Stefan Kaiser, az NDF szatmárnémeti elnöke is. A program szünetében Mosdóczi polgármester elmondta, hogy a kulturház keretében a fúvósok és az asszonykórus mellett egy ifjakból álló néptánccsoport életrekeltése is folyamatban van.

Bódi Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!