ERDON Helyi hírek

2019.10.04. 09:29

ROBOTSEBÉSZET A NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZBAN

A NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZ lehetőséget kínál a betegek számára, hogy a világ legmodernebb, minimálisan invazív műtéti módszerét, a ROBOTSEBÉSZETET vegyék igénybe. A fejlett országokban már alkalmazott, Romániában még új módszer esélyt ad a betegek számára arra, hogy rövidebb időn belül meggyógyuljanak, és kevesebb időt keljen kórházban tölteniük.

A NAGYVÁRADI PELICAN KÓRHÁZ lehetőséget kínál a betegek számára, hogy a világ legmodernebb, minimálisan invazív műtéti módszerét, a ROBOTSEBÉSZETET vegyék igénybe. A fejlett országokban már alkalmazott, Romániában még új módszer esélyt ad a betegek számára arra, hogy rövidebb időn belül meggyógyuljanak, és kevesebb időt keljen kórházban tölteniük.

Műtéti módszerek a világon

Minden olyan személy, aki a Nagyváradi PELIKÁN KÓRHÁZHOZ fordul, személyre szabott kezelésben részesül, interdiszciplináris orvosi csoport hozzájárulásával, az esettől, a betegség típusától és stádiumától, az ehhez kapcsolódó állapotoktól és a beteg állapotával kapcsolatos egyéb feltételektől függően.

A helyzettől függően a beavatkozás az alábbiakon keresztül valósítható meg:

- nyílt műtét (nagy bemetszésekkel és lassú gyógyulási idővel),

- laparoszkópos műtét (kis bemetszésekkel, gyorsabb gyógyulási idővel),

- robotműtét (a legnagyobb pontossággal, a legkisebb bemetszésekkel, a szövődmények legalacsonyabb kockázatával, a legrövidebb gyógyulási idővel és ennélfogva a hétköznapi életbe történő gyors visszatérés lehetőségével).

A hagyományos laparoszkópos műtétektől eltérően, amelyek esetében a képet 2D-ben vetítik a monitorra, a robotsebészetnél 3D-ben, reálisan történik a vizualizálás, azt az érzést keltve az orvosban, hogy ténylegesen is ott van.

A ROBOTSEBÉSZET alkalmazási területei a nagyváradi PELICAN KÓRHÁZBAN

Ettől a hónaptól (2019. augusztus) kezdve Nagyváradon, a PELICAN KÓRHÁZBAN a robotsebészetet a következő területeken alkalmazzák, a betegségek széles skálájának kezelésére:

Általános sebészet

  • vastagbélrák
  • bariatikus műtétek (fogyasztás céljából)
  • egyéb betegségek
  • Urológia

  • prosztatarák
  • veserák
  • húgyhólyagrák
  • egyéb betegségek
  • Mellkassebészet

  • tüdőrák
  • egyéb betegségek
  • Nőgyógyászat

  • méhrák
  • petefészekrák
  • endometriózis
  • egyéb betegségek
  • Hogy juthat hozzá a ROBOTSEBÉSZETI beavatkozáshoz a nagyváradi PELICAN KÓRHÁZBAN?

    Annak érdekében, hogy robotsebészeti eljárásban részesüljön urológiai, mellkas vagy nőgyógyászati műtétek esetén, időpontot kell kérnie:

    - online, a nagyváradi Pelican kórház honlapján (www.spitalpelican.ro), a Programari online menüpont alatt, és a kórház egyik orvosa személyesen felveszi Önnel a kapcsolatot; a callcenter@spitalpelican.ro e-mail címen keresztül, és a kórház egyik orvosa személyesen felveszi Önnel a kapcsolatot;

    - telefonon keresztül a Call Center 0259.444444 telefonszámán, néhány perces várakozási idővel.

    Háttérinformációk

    A da Vinci sebészeti robotról

    A da Vinci robot egy számítógépes egység, melynek segítségével a sebész sokkal nagyobb pontossággal hajtja végre a beavatkozást, mint a laparoszkópos műtét esetén.

    A sebész a műtétet a robotsebészeti berendezés vezérlésével végzi el.

    Hogyan működik a da Vinci robot

    A robotsebészet nem helyettesíti a sebész orvos munkáját, hanem segíti a őt a laparoszkóposnál pontosabb beavatkozás elvégzésében, ami a beteg számára könnyebb. A konzolra összpontosítva, a sebész úgy érzékeli, hogy ott van belül és úgy műt, mint a klasszikus sebészetben. Az orvos a robot karjait a konzolról irányítja, ahonnan miniatűr műtéti eszközöket (néhány milliméter!) használ még a laparoszkópos műtéteknél is pontosabban. A miniatürizált műszereket 3 különálló robotkarra erősítik, rendkívül precízen, ami lehetővé teszi a sebész számára, hogy széles, de nagy pontosságú mozdulatokat hajtson végre a test nagyon szűk üregeiben. A negyedik karra egy 3D kamerát szerelnek, ami lehetővé teszi a kép több mint tízszeres nagyítását, és irányítja a sebészt az egész procedúra alatt.

    A ROBOTSEBÉSZET előnyei

    A laparoszkópos technikától eltérően, a robotsebészet a következő előnyökkel rendelkezik:

    - a 3D-s megjelenítés tiszta (több mint tízszeres nagyításban jelenik meg),

    - az anatómiai struktúrák megközelítése pontosabb a finomabb robotműszerek miatt,

    - a sebész szélesebb mozdulatokat végezhet (a robot karjai csuklósak, teljesen körbeforgathatók, még az emberi kéz mozgásához képest is természetesebb és szélesebb mozgásokat tesznek lehetővé, kis műszerek segítségével),

    - a sebész a konzol szintjén biztonságos mikro-mozgásokat végez, növelve a teljes műtét pontosságát.

    A robotsebészet előnyei:

    - kis bemetszések, minimális vérveszteséggel

    - kisebb műtét utáni fájdalom és kellemetlenség

    - alacsonyabb a fertőzések kockázata

    - alacsonyabb a komplikációk aránya

    - rövidebb kórházban töltött idő

    - gyorsabb visszatérés a napi tevékenységekhez

    Jegyezzük meg:

    - a sebészeti robot nem egy magában működő gép,

    - a sebészeti robot több mint tízszeresére nagyítja a képet, és olyan pozíciókba forgatja a karjait, amikre az emberi kéz nem lenne képes,

    - a robotműtét nagyobb hatékonyságú az onkosebészet területén,

    - a robotműtét jelentősen növeli az orvosi beavatkozás minőségét, és a beteg sokkal gyorsabban gyógyul.

    (Fizetett hirdetés, H281812)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!