ERDON Helyi hírek

2011.10.21. 11:54

Rertró hagulat a Lorántffy gólyabálon

A hatvanas évek hangulatát idéző ruhákkal, zenékkel, díszlettel és próbákkal fogadták a szervező osztályok a kilencedikeseket az október 20-án megtartott gólyabálon.

A hatvanas évek hangulatát idéző ruhákkal, zenékkel, díszlettel és próbákkal fogadták a szervező osztályok a kilencedikeseket az október 20-án megtartott gólyabálon.

 

 

A váradi Lorántffy gimnázium IX. A és B osztályból összesen hat gólyapár jelentkezett a megmérettetésre, de a próbatételek előtt az összes jelen levő újoncnak el kellett szavalnia a gólyák fogadalmát, ami egy igazi diák összes csínytevését idézte fel. A nyolc próba közül a gólyák elsőként a bemutatkozó verseikkel próbálták meghódítani a zsűri tagjait: Szabó Zsuzsanna igazgatónőt, Kovács Klára aligazgatónőt, Kövendi István iskolalelkészt, Kozma Márta és Fenesi Győző tanárokat és a tavalyi gólyabál győztes párját. Másodjára a fiúk ügyességére volt szükség, akik bebizonyíthatták, mennyire jártasak a divat világában, mivel a különböző kitekert pózban megmerevedett gólyalányokat kellett felöltöztessék. Ráadásul a fiúknak még parókát is kellett kreálniuk régi magnószalagokból. A limbóverseny egy retróbuliból sem hiányozhat, természetesen itt is volt, csak nem a szokványos formában. Nehezítésként a gólyalányok és fiúk csuklóját és bokáját összekötözték. A versenyzők itt is jól teljesítettek, viszont a következő próba már gyengébben sikerült. A Dúdolás nevet viselő megmérettetésen a lányok fülhallgatón keresztül különböző ismert retró számokat hallgattak, viszont ezt nem énekelni, hanem dúdolni kellett a párjuknak. A dalok felismerése egy kis nehézséget okozott a legtöbb gólyafiúnak és nem feltétlenül azért, mert a lányok nem tudtak dúdolni.

 

Humoros próbák

Az ötödik próba alkalmával a fiataloknak kreativitásukat és rögtönző képességüket kellett bizonyítsák. Különböző ellentétes tartalmú szituációkat mutattak be, például „otthon boldogan újságolod el, hogy rossz jegyet kaptál”. A gólyák rendkívül humoros párbeszédeket adtak elő, amelyet a közönség sűrű tapssal díjazott. A kvízkérdések is kisebb nehézségeket okoztak a gólyáknak, ám néhány meglepő válasz újra nevetésre adott okot. A leglátványosabb próba mégis a retrószalon volt. A lányok, mint szenvedő alanyok egy tál vízből kellett kihalásszanak egy almát a fogukkal. Ha ezt sikeresen teljesítették, akkor jött el a fiúk ideje, akik bekötött szemmel liszt-pakolást vittek fel a lányok arcára, akik így inkább a nagy francia forradalom előtti púderes képű arisztokráciára emlékeztettek, nem pedig a hatvanas évek embereire, viszont a látvány elérte hatását: nem csak a gólyafiúk, hanem a közönség is hangosan kacagott. A végső megmérettetés a mindent eldöntő táncpróba volt, amelyen a gólyák bebizonyították azt, hogy fiatal koruk ellenére, tudják mi az a twist. A zsűri döntésére várva a fenmaradó időben volt tombola, karaoke és stand up comedy is. A próbák során mindegyik gólyapár jól teljesített, viszont versenyről lévén szó, nyertesekre is szükség van. Az első helyezett Técsi Boglárka és Ágoston Levente volt a IX. A-ból, a második helyen Király Fruzsina és Kecskés Dávid, harmadikként pedig Csoma Csilla és Fakó Dávid végeztek, mindkét pár a IX. B-ből. Külön dícséretet érdemelnek a szervezők, akik bebizonyították, hogy lehet sikeres, jó hangulatú gólyabált rendezni úgy is, hogy a megmérettetést nem zsúfolják tele szexuális utalásokkal.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!