ERDON Helyi hírek

2011.07.06. 16:37

Reménysugaras élménytábor Sárospatakon

A Tündértánc Élménytábor egyhetes táborozáson szatmári gyermekek és családjaik is részt vettek, akik kedvezményezettjei a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjának.

A Tündértánc Élménytábor egyhetes táborozáson szatmári gyermekek és családjaik is részt vettek, akik kedvezményezettjei a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjának.

 

Amikor egy családban huzamos ideig beteg valaki, ráadásul az egy gyermek és daganatos megbetegedésben szenved, szorongatott helyzetében a család először a nyaralásról mond le. Pedig tudják, hogy a beteg életében nagyon is fontos lenne, hogy a terápiás kezeléseket kiegészítse egy, a gyermekek lelkéhez főként közel álló, játékos kikapcsolódás, és feledni tudja a betegség elleni küzdelem traumáit. A Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjának céljai között szerepel az is, hogy lehetővé tegye a megpróbáltatásoknak kitett családok számára a vakációzást — mondta el Koczinger Tibor, az alapítvány ügyvezető igazgatója. Június 27. és július 3. között Sárospatakon került megrendezésre, közösen a sátoraljaújhelyi Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal az országos ismertségű Tündértánc Élménytábor, melyre a nyilvántartott szatmári családok is meghívást kaptak. Több mint 90 gyereknek és szüleiknek lehetősége nyílt a játékra és a pihenésre egyaránt, barátságok szövődtek, illetve a szülők egymástól hasznos tapasztalatokat gyűjthettek. Minden napra jutott valami érdekes, interaktív tevékenység: sólyomröptetés, íjazás, rally–cross, kerékpár–akrobatika, középkori harctechnikák, bobozás a kalandparkban, valódi zenebohóckodás, tűzoltó– és csendőrségi bemutató, tűzzsonglőrködés, folyamatos strandolás a tábor medencéjében, kézműves foglalkozások és családi ügyességi vetélkedők.

Bár csak egy hétig tartott, mégis a szervezők remélik, hogy sikerült feledtetni a gondokat, és mindenki önfeledten örülhetett a boldog perceknek. Ezt igazolja az, hogy mindenki arcáról leolvasható volt a kacaj és az elégedettség — fogalmazott Koczinger.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a nagylelkű támogató cégek vezetőinek: Keserű István, Hutton Richard, Fehér Zoltán, Bodea Gheorghe, Burian Camil, Zaha Sándor, Szerviczki Ákos uraknak és mindenkinek, aki jövedelemadója 2 százalékát az alapítványnak ajánlotta, akik ily módon életben tartják a Reménysugár–eszmét; nélkülük a tábor nem, vagy csak szerényebb formában jöhetett volna létre. A táborban készült fotók megtekinthetők az alapítvány honlapján (www.fundatiahanslindner.ro).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!