ERDON Helyi hírek

2008.03.14. 08:59

Érdek nélkül tetsző képek a templomban

<p>A Nagyvárad-rogériuszi református templom előcsarnokában nyílt kiállítás csütörtökön Vassy Erzsébet festőművész munkáiból.</p>

A csütörtök délutáni istentisztelet után a Nagyvárad-rogériuszi református templom hívei egy újabb ajandékban részesültek. A templom előcsarnokában ugyanis Vassy Erzsébet nagyváradi festőművész alkotásaiból álló kiállítást nyitott meg Kerekes József lelkipásztor illetve maga a művésznő. Kerekes József méltató beszédében elmondta: "Vassy Erzsébet képei arról győznek meg, hogy lehet istenfélőként, család- és közösség megbecsülőjeként, az Úristentől kapott tálentumokkal érdek nélkül tetszőket alkotni. A kiállított kompozíciók Isten való világában tesznek le, ahol a bűnnek nem Isten az okozója, ahol a halálnál is nagyobb titok az élet, ahol nincsen érdek, ezért helye van a szépnek. Vassy Erzsébet képeit azért érdemes akár megvásárolni is, mert hangulatot hordoznak, valamiért jó érzés fog el minket amikor ezekre a képekre tekintünk: érdek nélkül tetszenek, mert szépek." A szép szavak után a művésznő szólt az egybegyűltekhez bejelentve, hogy a kiállított festmények és grafikák megvásárolhatók. Vassy Erzsébet az eladásból befolyó összeg harminc százalékát a református egyházközpont építésére ajánlotta fel. A harmincnyolc pasztell és grafika pünkösdig látható a rogériuszi templom előcsarnokában.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!