ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 14:39

Áprilisi bolondságok

<p>Marosvásárhely - Kuszálik Péter szerkesztő, a Mörfi-kötetek szerzője „Áprilisi bolondságok” címmel tartott humoros egyéni előadóestet Marosvásárhelyen, a Színművészeti Egyetem Stúdiószínházában.</p>

Az április elseje előtti estén, ahogy Kuszálik nevezte „a bolondok napja előestéjén” egy olyan játéknak lehettek, szemtanúi és aktív résztvevői is a nézők, ahol a tévénézési szokások, az olvasás, az írott és az elektronikus sajtó, gyereknevelés, illetve számos olyan téma került szóba, ami napjainkban foglalkoztatja az emberiséget A Stúdiószínház színpadán egy szónoki emelvény, egy sporttévé, két fogas, két szék, két asztal, valamint számos gyertya, kartonlap, doboz alkotta a díszletet. Az előadó a nézőknek kiosztott, számozott meghívók alapján ajándéktárgyakat is kisorsolt. Lehetett nyerni többek közt „mobiltelefont”, ami egy mellre tűzhető, fehér masnival átkötött kiszuperált vezetékes telefon volt „áprisor” felirattal, CD-lejátszót, vagyis egy spárgából és egy CD-lemezből készült búgócsigát, hordozható tévékészüléket, egy üveg konyakot, plüssjátékot. „Bolondozni kötelező, de megsértődni tilos” – jelentette ki még az est elején Kuszálik Péter „Hogyan is állunk szeretett városunkkal? Szidjuk a vezetőket, és közben nem figyelünk a környezetünkre, szemetelünk, szétdobáljuk a pillepalackokat, a cigarettacsikkeket, a papírt.” – utalást tett a környezetvédelemre, szobakerült a székelyföldi autonómia, a városgazdálkodás, rovásírás, idegenforgalom, a gazdasági lehetőségek és a globalizáció is.
A stand-up comedy műfajához sorolható egyéni előadóestre Kuszálik Péter már fél éve készül. Nemcsak poénokat, vicceket gyűjtött hozzá, de azokat az ócskapiacon beszerzett, kidobott tárgyakat is, amelyeket ajándékként osztott ki a játékba bekapcsolódott nézők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!