ERDON Helyi hírek

2010.05.09. 18:15

Példaértékű összefogás Hadadon

<p>Szatmár megye - Egyházi személyiségek, politikusok, művészek, tanárok, orvosok és más értelmiségiek részvételével zajlott szombat este Hadadon az a jótékonysági bál, amelyen több mint százan vettek részt.</p>

A jótékonysági összejövetel fő célja az volt, hogy a hadadi Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központ minél hamarabb megújulhasson. Az est házigazdája, Kurta-Tőtős Beáta lelkész-igazgató köszöntő szavai után Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, megyei tanácsos tartott ünnepi beszédet. Az esperes hangsúlyozta: „Itt nem csak arról van szó, hogy közös erővel, összefogással felújítsunk egy épületet, hanem sokkal inkább arról, hogy életre keltsük ezt a kastélyt”. Továbbá köszönetet mondott az RMDSZ Szatmár megyei vezetőségének, hogy töretlenül kiállnak e nemes ügy mellett és anyagiakkal is támogatják a Dégenfeld-kastély rehabilitációját. Varga Attila parlamenti képviselő ünnepi beszédében biztosította a jelenlévőket arról, hogy a továbbiakban is messzemenően támogatni fogják a kastély felújítását.

Ünnepi műsor és aukció

Az ünnepi beszédek elhangzása után kulturális műsorra került sor, melynek keretében először a Hadadi Általános Iskola tanulóinak színdarab jeleneteit tekinthették meg a résztvevők, ezt követően pedig a szilágynagyfalui Bíró Bánffy György Kulturális Társaság Kék Nefelejcs színjátszó csoportjának ünnepi előadása következett. Az est fénypontja és lényege az az aukció volt, melynek során a Szatmár Megyei Alkotóház által ajándékba adott, valamint a tavaly nyáron megrendezett művésztábor résztvevői által készített festményeket értékesítették az est házigazdái. Az árverést Kurta-Tőtős Szabolcs református lelkipásztor és Gergely Csaba, az Alkotóház elnök-igazgatója vezette. A rendelkezésre álló művészi alkotások közül majdnem mind elkelt. A legtöbb képet az est folyamán Dr. Bíró-Pacsa Géza szilágynagyfalui orvos, Kánya György, szatmárnémeti vállalkozó és Varga Attila parlamenti képviselő vihette haza. Az árverés során több mint 7000 lej gyűlt össze, amelyhez ha hozzáadjuk a báli belépőkből származó 2000 lejt és a mintegy 250 eladott tombola árát megállapíthatjuk, hogy a gyűjtés rendkívül sikeres volt, mert összesen mintegy 10 000 lej jött össze, amelyből egy újabb vendégszobát tehetnek rendbe a kastély működtetői. A közel három órás árverés után svédasztalos vacsora várta a megjelent vendégeket. Ezt követően pedig táncra perdültek a jótékonysági bál résztvevői, akik a hajnali órákig mulattak a nagykárolyi Kántor-Rock együttes által szolgáltatott, színes skálájú és minden korosztály végtagjait megmozgató zeneszámaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!