ERDON Helyi hírek

2008.09.30. 13:43

PKE: megvan az akkreditáció!

<p>Nagyvárad - Románia képviselőháza tegnapi űlésén megszavazt a Partiumi Keresztény Egyetem akkreditációjáról szóló törvényt. A döntés végleges, ugyanis ebben a kérdésben a Képviselőház a döntő fórum.</p>

185 igen szavazattal, 15 ellenszavazattal valamint tíz tartózkodás mellett a Képviselőház tegnap megszavazta a Pariumi Keresztény Egyetem akkreditációjáról szóló törvényt, és ezzel végre pont került a több éve folyó huzavonára ebben a kérdésben. Sóki Béla parlamenti képviselő rögtön a szavazás után elmondta, hogy az erdetileg a 95-ik napirendi pontként szereplő törvénytervezetet az RMDSZ kezdeményezésére előrehozta a 13-ik napirendi pontra. "Az akkreditációs tervezetet valószinűleg a Nagy-Románia Párt nem szavazta meg, illetve egy-két ember más pártoktól. Szerencsére az akkreditációs ügyben a PKE-val együtt meg kellett szavazni egy kolozsvári illetve egy bukaresti magánegyetem akkreditációjáról is, és ez utóbbiak közül az egyikben érdekelt volt egy szociáldemokrata képviselő is, így a PSD is megszavazta a PKE akkreditációját. A legvehemensebben Paul Magheru, Bihar megyei PRM-s szenátor ellenezte a PKE akkreditációját" - fogalmazott Sóki Béla, aki elmondta, hogy ezek után a PKE maga államvizsgáztathat és a többi szak akkreditációja is könnyebben fog menni.

 

Kapcsolódó cikk:

  • „Rendkivül fontos döntés”

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!