ERDON Helyi hírek

2008.03.04. 14:19

Perel a Polgármesteri Hivatal

<p>Bihar megye - Mihai Groza polgármester a keddi sajtótájékoztatón tudatta: a szaktárca nem utalja át a 2007-re esedékes 3,3 millió lejes széntámogatást. Elmenőben hozzátette: beperelik a kormányt!</p>

Mihai Groza polgármester a keddi sajtótájékoztatón közölte: most kapták meg a belügyminisztérium levelét, amelyben Ilie Stefan igazgató aláírásával arról tudatják őket, hogy nem utalják át a 2007-es évre esedékes szubvenciót a szénvásárlásra. Arra az újságírói kérdésre, hogy akkor más város miért kap támogatás, Groza azt válaszolta: nem akarja ezt kommentálni. Azt ellenben elmondta, hogy nem bíztak a kormányban, ezért a 3,3 millió lejes szubvenció értékét bele sem foglalták a város költségvetésébe. A sajtótájékoztató végén, elmenőben már az ajtóban annyit még hozzátett: a támogatás elmaradásáért beperelik a kormányt.

Március 11-én rendkívüli tanácsülést tartanak, amikor többek között elfogadják a Hőerőmű költségvetését is, amelyben benne van az alkalmazottak maximális 15 százalékos béremelése. A polgármester szerint jogos a szakszervezet ezirányú kérése, ugyanis két éve nem emelték a dolgozók bérét, akik nehéz körülmények között dolgoznak. Mihai Groza azt is sérelmezte, hogy az illetékes hatóság valószínüleg a választási kampány miatt befagyasztotta a megtermelt gigakalória árát, ami újabb anyagi gondokat jelent számukra.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!